Štange selektor Belorusije

Izvor: B92, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štange selektor Belorusije



Nemački stručnjak Bernd Štange imenovan je u ponedeljak za selektora fudbalske reprezentacije Belorusije, a na toj dužnosti zameniće Jurija Puntusa koji se povukao zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope. 59-godišnji Štange je potpisao ugovor na dve i po godine i na klupi beloruske selekcije će debitovati 22. avgusta na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Izraela.

Iskusni stručnjak je prošle sezone vodio kiparski Apolon iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Limasola. Tokom karijere je bio selektor reprezentacija Nemačke DR, Omana i Iraka i trener Karl Cajsa iz Jene, Herte Berlin, kijevskog Dinama, Dnjepra i australijskog Perta.

Reprezentacija Belorusije zauzima peto mesto u G grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope sa sedam bodova iz isto toliko utakmica. Naredni kvalifikacioni meč Belorusija igra 8. septembra protiv Rumunije u gostima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.