Stam trener Cvolea

Izvor: Vesti-online.com, 28.Dec.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stam trener Cvolea

Prvi samostalni posao u svojoj zemlji nekadašnji holandski reprezentativac dobio u klubu u kojem je počeo seniorsku karijeru.

Jap Stam (46), beskompromisni half koji je ostavio dubok trag u PSV-u, Mančester junajtedu, Laciju, Milanu i Ajaksu, bio je ranije pomoćnik u Cvoleu. Pomagao je i u Ajaksu, a vodio je i njegov juniorski tim.

Prvi samostalni posao kao trener imao je u engleskom drugoligašu Redingu. U pretprošloj sezoni bio je s njim treći u Čempionšipu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a zatim je u dve utakmice izbacio Fulam u polufinalu plej-ofa. U finalnoj utakmici na Vembliju Hadersfild se na penale izborio za ulazak u Premijer ligu. U sledećoj sezoni Stam je otpušten u februaru, a Reding se jedva spasao da ne ispadne.

Na klupi Cvolea, u kojem je 1992/93. odigrao prvu sezonu u seniorskom fudbalu, a zatim je prešao u Kambur, imaće zadatak da opstane u holandskoj glavnoj ligi. Tim iz istoimenog grada s oko 120.000 duša posle 17 kola zauzima 16. mesto među 18 ekipa.

Eerst als speler, later als assistent-trainer en vanaf heden als trainer/coach werkzaam in Zwolle. Welkom terug, Jaap! #jaapispec #peczwolle pic.twitter.com/R5nLeDZ2pJ— PEC Zwolle (PECZwolle) December 28, 2018

De nieuwe hoofdtrainer te midden van technisch directeur Gerard Nijkamp en voorzitter Adriaan Visser. #jaapispec #peczwolle pic.twitter.com/fPJzlVUlD9— PEC Zwolle (PECZwolle) December 28, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.