Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 20:06

Šta učini crni golmane!? Duplo pomračenje uma u Istanbulu, Morucan slalomom osvetlao obraz Galati (VIDEO)

“Dominacija“ Muslere i Egribajata

Lakše diše Fatih Terim. Posle četiri utakmice na kojima je Galatasaraj delio bodove i šakom i kapom – dva remija, pa dva poraza – istanbulski velikan prekinuo je crnu seriju. Za povratak u život igrači Galatasaraja mogu da zahvale golmanu Geztepea, koji ih je vratio u život – 2:1 (0:1).

Ali, ni golman Galatasaraja nije imao svoje veče. I on je “briljirao”.

Iz kola u kolo neko u Galatasaraju ima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pomračenje uma. Danas je to bio Fernando Muslera. Urugvajski golman imao je kikseva i ranije – teško da ih neki ne bi imao tokom 11 godina boravka u jednom klubu – ali gol koji je danas primio definitivno spada u kategoriju onih bizarnijih. Precenio je Urugvajac svoje sprinterske mogućnosti. A, šta tek reći za golmana Geztepea? Utrkivali su se koji će veću glupost napraviti. Ipak, pobednik je Irfan Egribajat. Krenimo redom…

Spavala je odbrana Galatasaraja, nije se trgla posle izgubljene lopte na sredini terena. Utrčao je iza leša štopera Ndiaje, a Fernando Muslera mislio je da će biti brži od senegalskog napadača. Prevario se. Ostao je ni na nebu ni na zemlji. Mogao je Ndiaje da bira na koji način će ga savladati. Da plasira, da zarola i ušeta se u gol ili da ga prebaci. Izabrao je treću opciju.

Da Fernandu Musleri bude lakše i ne bude on taj koji je najviše zabrljao postarao se Irfan Egribajat. Primio je Dervišoglu loptu na nekih 25 metara, raspalio je po njoj, ali pravo u čuvara mreže Geztepea. I umesto da ona bude lak plen, pošto je Egribajatu išla pravo u naručje, šuplje ruke učinile su svoje. Kroz noge, kroz ruke, u mrežu.

Dok su se gosti oporavljali od šoka sačekao ih je na volej Olimpiju Morucan. Tumarali su gosti po terenu, a Rumun je demonstrirao kakvu tehniku poseduje i naslagao ih je na gomilu. Ušao je sa levog boka u sredinu, bio je to slalom u rangu Marsela Hiršera. Obarao je čuvare kao kapije. Jedan, drugi, dvojica kasno pristižu, a Morucan cepa mrežu.

TURSKA 1 – 7. KOLO

Petak

Altaj - Bešiktaš 2:1 (0:0)

/Kapel 57, Bamba 88 - Jaldžin 47/

Subota

Sivas - Karagumruk 4:0 (1:0)

/Kajode 1, Gutas 50, Feliks 56, Gradel 74/

Antalija - Malatija 1:0 (0:0)

/Vural 89/

Adana Demir - Gazijantep 4:0 (1:0)

/Akgun 12, Kolker 65ag, Baloteli 78, Asombalonga 85pen/

Nedelja

Giresun - Kajzeri 1:1 (1:1)

/Dijabate 21 - Atamah 17/

Bašakšehir - Rize 3:0 (1:0)

/Okaka 25, 55, 75/

Hataj - Fenerbahče (0:2)

/Sent Luis 70 - Rosi 17, Novak 29/

Galatasaraj - Geztepe 2:1 (0:1)

/Dervišoglu 49, Morucan 56 - Ndiaje 43/

Ponedeljak

19.00: (2,60) Kasimpaša (3,20) Konja (2,80)

19.00: (1,60) Trabzon (3,90) Alanja (5,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.