Šta to ima Krstajić što nije imao Muslin?

Izvor: Sportske.net, 16.Nov.2017, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta to ima Krstajić što nije imao Muslin?

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije objasnio svoje poimanje fudbala. Da li je to ono što svi mi želimo?

Posle azijske turneje, Mladen Krstajić se još više približio trenutku kada bi moglo da mu se izbriše ono ''v.d.'' ispred naziva funkcije koju obavlja od odlaska Slavoljuba Muslina sa klupe ''Orlova''.

Mnogi su bili sumnjičavi, pitali se kako će se Muslinov iznenadni odlazak odraziti na naše reprezentativce, plašili su se nekakvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << rasula u ekipi, ali dogodilo se sve suprotno, i to najviše zahvaljujući Krstajiću.

Pružio je priliku nekolicini mladih igrača na koje Muslin nije računao, oni su mu na poverenju uzvatili na pravi način, a utisak je da je preporodio i Adema Ljajića, koji je protiv Južne Koreje pokazao šta misli o Krstajiću, kada je sa suprotne strane terena potrčao njemu u zagrljaj posle postignutog gola.

Azijsku turneju Srbija je okončala pobedom nad Kinom (2:0) i remijem sa Južnom Korejom (1:1), a po povratku u Srbiju, Krstajić je otkrio svoje utiske u intervjuu današnjem ''Sportskom žurnalu''.

Pohvalio je sve igrače, možda nešto više one najmlađe, a poebno se osvrnuo i na pomenuti gest Adema Ljajića.

''Našli smo mu 'žicu'. Adem je pravi momak. Suštima je prići svakom igraču na način da shvati da je deo tima. Atmosfera je temelj i najbitniji preduslov uspeha jer se podrazumeva da kvalitet nije sporan'', objašnjava Krstajić.

Tokom kvalifikacija je i Aleksandar Mitrović baš njemu trčao u zagrljaj posle nekih od postignutih golova, iako tada Krstajić nije bio na poziciji koju sada obavlja.

''Moj zadatak je uvek bio da napravim što bolju atmosferu u svlačionici, pokušavao sam to i verujem da sam uspevao. Radio sam neke stvari koje se možda nisu videle sa strane, ali sam bio deo ekipe'', objašnjava Krstajić.

Ipak, ono što je posebno zanimljivo u ovom njegovom osvrtu, to je poruka da fudbal nije nikakva nauka, da ga treba samo uskladiti sa savremenim tokovima i omogućiti sve ono što donosi uživanje gledaocima.

''Ne volim da sputavam igrača koji je došao na 30 metara od gola pričama da mora da uradi ovo ili ono. Mora da ima maksimalnu slobodu da završi akciju. Pre toga, u organizaciji napada su potrebni ideja i priprema, ali pred golom - filozofije nema'', poručuje Krstajić.

Za kraj, podsetićemo vas i na onaj transparent ''Jedan je Mladen Krstajić'' koji je godinama bio istican na utakmicama našeg nacionalnog tima.

Nije to bilo bez razloga i ne može se svako pohvaliti time...

A ostatak intervjua sa Mladenom Krstajićem možete da pogledate ovde.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.