Šta su čelnici ABA lige tražili od Evrolige, nije se ticalo Partizana?

Izvor: Sportske.net, 25.Maj.2020, 16:53

Šta su čelnici ABA lige tražili od Evrolige, nije se ticalo Partizana?

Dok su se navijači Partizana nadali još jednom mestu u Evroligi, čelnici ABA lige imali su, izgleda, druge prioritete u razgovorima sa Evroligom.

Posle današnje odluke Borda Evrolige da se prekinute sezone u Evroligi i Evrokupu ne nastave i da u narednoj sezoni Evrolige igraju iste ekipe kao i u ovoj sezoni, oglasio se i prvi čovek ABA lige Domagoj Čavlović.

ABA liga sada dospeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u centar pažnje, jer već 27. maja treba da se donese odluka o eventualnom nastavku sezone, ali od danas je gotovo izvesno da će se samo ''prepisati'' odluka Borda Evrolige, i da se ni regionalna liga neće nastavljati.

I Domagoj Čavlović u razgovoru za ''Telegraf'' naglašava da ne treba ništa ''na silu'' pokušavati kada je u pitanju završetak sezone, pogotovo što je od danas jasno da ni titula u ABA ligi ovog proleća ne znači ništa po pitanju plasmana u Evroligu.

Međutim, čelnici ABA lige su već vodili neke razgovore sa Evroligom oko broja učesnika u Evrokupu, iako su mnogi verovali da se radilo na lobiranju da ABA liga dobije dva učesnika naredne sezone.





''Naši razgovori sa Evroligom su bili u smeru još jednog mesta za Evrokup, nisu nam mogli ništa obećati. Vidim da su se neke ekipe odlučile za FIBA Ligu šampiona, pa je moguće da dobijemo još jednu pozivnicu. Cedevita Olimpija i Mornar su četvrti i peti klub, pa bi bilo dobro da dobijemo četiri naše ekipe u Evrokupu'', izjavio je Čavlović.

Za sada, ''zagarantovano mesto'' u Evrokupu sledeće sezoneima Partizan kao jedan od četvrtfinalista ove sezone, ali slaba je ovo uteha crno-belima koji su imali najbolji učinak i u ABA ligi, i u Evrokupu.

-
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Varda oštro: Najbolja ekipa u ABA i Evrokupu ne dobija apsolutno ništa osim jednog velikog srednjeg prsta

Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2020

"Možda ću opet biti 'onaj bivši košarkaš' koji lupa gluposti jer mu je dosadno, ali ABA liga je cirkus koji ti ne donosi apsolutno ništa zbog koje domaća košarka ide u provaliju"..Ratko Varda je čovek koji nema mnogo zadrške, uvek kaže ono što misli, a tako je bilo i ovoga puta. Posle odluke...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.