Šta su Sansi propustili, Luka Dončić bez milosti za svog selektora! (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Jan.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta su Sansi propustili, Luka Dončić bez milosti za svog selektora! (video)

Uz svo uvažavanje potreba Feniksa i odluke da uzmu centra, igrač kakav je Dončić se ne propušta. Noćas im je pokazao i zbog čega...

Igrao je kao Lebron. Možda je tako najbolje opisati partiju života Kajla Kuzme, ubacio je 41 poen Pistonsima, rekord karijere, od toga 22 u trećoj četvrtini. Digao je dvoranu na noge trojkama i praktično rešio meč, u poslednjoj četvrtini Pistonsi nisu prišli na jednocifrenu razliku.

Blejk Grifin je na povratku u grad postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 16 poena, odigrao je loše, bez ijednog skoka, Pistonsi su u krizi, izgubili su šest od desam mečeva.

Bez Lebrona, skor Lejkersa je 3-5, on neće biti sa timom ni u petak u Juti, ali će stvari oko tajminga kada je povratak na teren u pitanju biti jasnije do kraja nedelje.

🔥 @kylekuzma drops a career-high 41 PTS (5 3PM) in just 3 quarters of game action, guiding the @Lakers at home! #LakeShow pic.twitter.com/tGnzjCotCJ

— NBA (@NBA) 10. јануар 2019.

Portland je očekivano savladao Bulse, MekKolum je ubacio 24 poena za Blejzerse, Nurkić 18, uz 8 skokova. Čikago se dobro držao, ali nisu mogli da pariraju u poslednjoj četvrtini, iako su imali šest igrača sa dvocifrenim brojem poena, centar Karter Džunior je dao 22, Lavon 18, uz loš šut.

Juta je bila predobra za Orlando, spustili su ih na 93 poena, od toga je Vučević dao 20, ali je domaćin opravdao ulogu favorita. Mičel je napunio koš Medžika, postigao je 33 poena, imao 7 asistencija, u drugom poluvremenu su gosti dali samo 30 poena.

#MFFL @luka7doncic's 30 PTS (4 3PM), 6 REB, 5 AST push the @dallasmavs past PHX at home! #NBARooks pic.twitter.com/DfGRsZccQ6

— NBA (@NBA) 10. јануар 2019.

Luka Dončić nije imao milosti za selektora, Slovenac je ubacio Sansima i Igoru Kokoškovu 30 poena, uz 6 skokova i 5 asistencija, Dalas se vratio pobedama u svojoj dvorani. Zanimljivo da je ovo prva pobeda Mavsa posle sedam mečeva protiv Feniksa, čiji je prvi pik Deandre Ejton imao problema sa penalima, završio meč sa šest poena i pet skokova.

"Sjajan je, svestran, nesebičan, igra za tim, ali i postiže poene. Ono što sam primetio je da mu je odbrana bolja", rekao je Kokoškov za svog pulena iz reprezentacije. Kako sezona odmiče, uz sve poštovanje izbora prvog pika, čini se da su Sansi pogrešili i da su jednostavno morali da uzmu Dončića.

Zaustavljen je San Antonio, u Memfisu, Mark Gasol je sa 26 poena i 14 skokova, uz granitnu odbranu "Grizlija" bio ključ za trijumf. Ni brat mu nije mogao ništa, doduše Pau je odigrao 20 minuta, ubacio 7 poena, uz 12 skokova, Sparsi su odigrali loše u napadu, u prvom poluvremenu su dali samo 31 poen, uz to napravili su 15 grešaka, u pitanju je tim koji najmanje lošti poklanja protivniku. Zbog toga su 86 poena na kraju najmanje što su dali u ovoj sezoni.

Zaustavljen je i Hjuston, Harden je brojao do 42, imao 11 skokova i 6 asistencija, na drugoj strani Adetokumbo 27 poena, 21 skok i 5 asistencima. Ali, Grk je potrošio gotovo duplo manje lopti, imao Brogdona koji je brojao do 24, uz bolji procenat šuta, Baksi su napravili i manje grešaka, zaustavili Kapelu u reketu, u trećoj četvrtini zaista razbili rivala kome je nedostajao Kris Pol.

Klivlend je primio 140 poena u Nju Orleansu, ostaju na mizernih osam pobeda, Entoni Dejvis je preleteo Kavse sa 38 poena, 13 skokova i 7 asistencija, dodao je 4 blokade, bez pravog odgovora u reketu.

Mnogo motivisaniji Bruklin je savladao Atlantu, D'Anđelo Rasel je ubacio 23 poena, Haros i Dinvidi dodali po 16, gosti su vodili sa 19 poena u ranoj fazi meča, ali su ostali bez daha, dobro su se borili prethodno veče u Kanadi, ali i istrošili u tom meču.

Ni 35 poena Embida nisu spasili Filadelfiju, Vašington je dobio Sikserse, Bredli Bil je brojao do 24, jasno je i posle ovog meča, Fili je tim sa dva lica, najbolji u ligi kod kuće, mnogo slabiji na strani. Gosti su prodali 23 lopte, šutirali očajno trojke i razočarali dosta svojih navijača koji su se pojavili u Vašingtonu što je za NBA prilično čudno.

Boston je rasturio Indijanu, ono što je obećavalo neizvesnu utakmicu pretvorilo se u rutinu za Kelte koji su smanjili prednost Pejsersa na dve pobede. Džajlen Braun je ubacio 22 poena, koliko i Moris, Tejtum je dodao 20. Verovatno najkvalitetnija klupa lige je odradila sjajan posao, rezervisti Seltiksa su dali 75 poena, to niko nema u ligi. Irving je ubacio 12 poena, ali za 24 minuta, nije ni igrao u poslednjoj četvrtini, na drugoj strani Sabonis 20, Oladipo 17 poena, velika serija pobeda Indijane je završena. Potpuno su nadigrani, ovo je i najveći broj poena koji su primili u ovoj sezoni.

Rezultati:

LA Lejkers - Detroit 113:100

Portland - Čikago 124:112

Juta - Orlando 106:93

Dalas - Feniks 104:94

Memfis - San Antonio 96:86

Hjuston - Milvoki 109:116

Nju Orleans - Klivlend 140:124

Bruklin - Atlanta 116:100

Vašington - Filadelfija 123:106

Boston - Indijana 135:108

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.