Izvor: Glas javnosti, 01.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je sledeće?

Predsednik Udruženja košarkaških sudija Srbije (UKSS) Ilija Belošević i njegove kolege Milivoje Jočić, odnosno Milan Mažić, koji su sudili finalnu seriju plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde, pronašli su potpuno uništene svoje automobile. Vandalski čin polivanja automobila kiselinom dogodio se za vreme jedne od pet utakmica, u po bela dana, a materijalna šteta je velika jer su uništeni limeni i plastični delovi na vozilima. Belošević rezignirano konstatuje da je ovaj događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << samo ogledalo trenutne situacije u našoj sredini.

- Ovo je klasičan dokaz u kakvom vremenu i u kakvom okruženju živimo. Materijalna šteta je zaista velika, mora da se radi limarija, farbanje... Otprilike oko tri-četiri hiljade evra po automobilu - kaže srpski sudija, a na pitanje da li zna ili sumnja ko je počinilac krivičnog dela kaže:

ODLUČIĆEMO POSLE SASTANKA

Sličan pogled na situaciju ima i Milan Mažić, koji je delio pravdu u samo dve utakmice finalne serije i čiji je automobil takođe oštećen. Generalni sekretar UKSS u izjavi za Sportski žurnal kaže da je slučaj prijavljen i da je istraga u toku i najavljuje da će se o koracima koje će preduzeti srpske košarkaške sudije odlučivati na sastanku koji bi uskoro trebalo da bude održan. Mažić kaže da slučaj nije odmah otkriven da se ne bi remetilo finale košarkaškog plej-ofa.

- Slučajevi su prijavljeni, policija i osiguravajuća društva sprovode istragu. Nismo želeli da remetimo takmičenje koje je bilo u toku. Uglavnom, uskoro ćemo održati sastanak i videćemo šta ćemo preduzeti. Ne bih želeo da uperim prstom na bilo koga jer bi to bilo nagađanje - zaključio je Mažić.

„Svako može da radi, priča i piše šta hoće. Ne želim ja da govorim o imenima, prepoznaće se oni sami. Sve ovo je zapravo pokazatelj velikog kukavičluka. Osiguravajuće društvo vodi istragu i iskreno se nadam da će počinioci biti otkriveni i kažnjeni kako dolikuje“.

Prvi čovek UKSS ne misli da je njemu i kolegama potrebna policijska zaštita, ali celu priču shvata kao upozorenje.

- Mislim da tu policija ne može mnogo da uradi. Zar treba da stoje oko nas po 24 sata? Pa nismo mi predsednici država. Ovo mu dođe kao opomena jer ko zna šta može da se desi. Očigledno je da se ništa neće promeniti dok neko od nas ne izgubi glavu - konstatuje Belošević i poručuje da ga ovakvi događaji neće sprečiti da se bavi poslom koji najviše voli.

- Najviše volim svoj posao i uvek radim najbolje što umem. Ne može mene neka budala da skloni od suđenja - zaključio je Ilija Belošević.

A sta treba da se desi, pa da Vi pocnete posteno da sudite?

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.