Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 11:17

Šta je bolje, Liga konferencije ili baraž Lige Evrope: Šerif, Zenit, pa i Barsa najpoželjniji rivali?!

A tu su i Lajpcig, Borusija Dortmund, Sevilja...

Najbitnije je da je proleće u Evropi već osigurano. Naredni cilj Crvene zvezde je prvo mesto u Grupi i direktan plasman u osminu finala Lige Evrope. U zavisnosti od rezultata u Bragi, ali i Razgradu, teoretski bi tim Dejana Stankovića mogao da takmičenje u drugom po snazi kontinentalnom takmičenju nastavi u baražu sa drugog mesta, dok bi ga poraz i pobeda Midtjilanda u Bugarskoj prebacili u Ligu konferencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Prvo mesto svakako je osnovna ideja i idealan scenario, jer bi Zvezdu izgurao uz rame timovima kakvi su Olimpik Lion, Monako, Bajer Leverkuzen i Vest Hem, već sigurni učesnici osmine finala.

Druga pozicija bi trebalo da je „sledeća najbolja stvar“, međutim, s obzirom na imena rivala koji su se u baraž Lige Evrope spustili iz Lige šampiona, pitanje je da li takva konstatacija stoji.

Jer iako među navijačima ima i onih koji žive samo za najveće utakmice, podsetimo da će baraž Lige Evrope kao trećeplasirani timovi grupne faze Lige šampiona igrati skoro sve same ale: Lajpcig, Porto, Borusija Dortmund, Šerif, Barselona, Sevilja i Zenit, dok će poslednji učesnik biti odlučen u odloženom duelu Atalante i Viljareala u kome Italijanima igra samo pobeda.

21.00: (1.95) Braga (3,60) Crvena zvezda (4,20)

Jasno je kao dan – svi će na žrebu priželjkivati da izvuku Šerif, bez obzira na to što se Moldavci nisu obrukali u Ligi šampiona, naprotiv. Ali svi ostali timovi bi za dobar deo učesnika Lige Evrope predstavljali nemoguću misiju. Dovoljno je reći da bi među poželjnim rivalima bili i izuzetno kvalitetni Zenit, pa čak i nikad gora Barselona, jer em što zaista ne igra na svom nivou em ima i ona da ako od nekog i moraš da izgubiš bolje da to bude katalonski gigant, nego „plastični“ Lajpcig, koji savlada i Mančester Siti ili strpa pet komada Brižu usred Briža.

Borusija Dortmund ništa povoljnija opcija, Porto već dokazana evropska sila, tradicionalno davi slabije od sebe, Sevilja pretplaćena na trofeje u Ligi Evrope, a finale će se ove sezone igrati na njenom „Sančez Pishuanu“. Čak i u ovoj poslednjoj nepoznanici imamu Atalantu – italijansku varijantu bundesligaškog shvatanja fudbala – te Viljareal, branioca trofeja.

Žreb bi dakle morao da bude prilično milostiv ne bi li se prošao taj baraž i ne mislimo tu samo na Zvezdu, već i na sve ostale drugoplasirane timove iz Lige Evrope, a trenutno su tu potvrđeni samo Glazgov Rendžers i Betis.

Biće tu i drugih ozbiljnih timova, ali je trenutno teško proceniti kojih, jer samo primera radi iz Grupe C šanse imaju i Lester i Spartak i Napoli i Legija. Bore se i Galatasaraj i Lacio, Dinamo i Genk, PSV i Real Sosijedad, Betis i Bajer Leverkuzen...

Neko od njih će morati i stepenik niže, u baraž Ligu konferencije, u kome su trenutno potvrđeni samo Makabi iz Tel Aviva i kao trećeplasirani iz Lige Evrope Fenerbahče i Seltik. Kao prvoplasirani su direktno u osminu finala Lige konferencije već otišli: LASK, Gent, AZ, Fajenord, Kopenhagen i Ren.

Što će reći: najbolji timovi Lige konferencije ni za prići trećeplasiranima iz Lige šampiona. Pa se čini da je teže proći baraž Lige Evrope, nego stići do četvrtfinala Lige konferencije.

Naravoučenije, imaće Crvena zvezda čemu da se nada, čak i ako kojim slučajem sklizne u Ligu konferencije. Nadamo se, biće tamo i Partizan, u baražu nažalost, prvo mesto u Grupi već mu je izmaklo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.