Šta im vredi skudeto ako su se zadužili 200.000.000€?

Izvor: Mondo, 23.Feb.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta im vredi "skudeto" ako su se zadužili 200.000.000€?

"Znate, da sam ja napravio dug od 200 miliona evra u bankama samo da bih potpisao jednog igrača, da li bi te pobede imale poentu? Hajde da razmislimo o tome šta je zaista uspeh, ovde", dodao je predsednik Napolija.

Predsednik Napolija postavio je jednostavno pitanje - vredi li Juventusova titula nešto ako se klub u bankama zadužio 200 miliona evra da bi je osvojio?

"Odomaćio se taj osećaj nezadovoljstva među navijačima na stadionu. Borićemo se do kraja. Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neko padne na prvoj prepreci i odustane, njegov život je neuspeh. Da ne bi bio neuspeh, mora da nastavi da se bori. Nije pobednik samo onaj ko je završio kao prvi", rekao je Aurelio De Lorentis i poentirao:

"Svi smo pobednici ako damo sve od sebe i igramo do granica svojih mogućnosti".

Potom je nastavio…

"Znate, da sam ja napravio dug od 200 miliona evra u bankama samo da bih potpisao jednog igrača, da li bi te pobede imale poentu? Hajde da razmislimo o tome šta je zaista uspeh, ovde", dodao je.

Između redova, De Lorentis je ukazao na moć porodice Anjeli, koja stoji iza Juventusa i koja je treća najbogatija porodica-vlasnik fudbalskog kluba u Evropi. I pored toga, Juve se "debelo" zadužio da bi prošlog juna potpisao 33-godišnjeg Kristijana Ronalda za 117 miliona evra, s tim da je trebalo obezbediti i platu od 31 miliona evra po sezoni za najboljeg fudbalera sveta.

Juventus je na rubu eliminacije u osmini finala Lige šampiona posle poraza od 2:0 u Madridu od Atletika, dok u Seriji A ima 13 bodova prednosti u odnosu na Napoli i realnost je da će "bjankoneri" osvojiti osmu uzastopnu titulu šampiona Italije.

Napoli će u nastavku sezone biti koncentrisan, između ostalog, na osvajanje Lige Evrope u kojoj će se u osmini finala sastati sa Salcburgom. Potom, na putu ka finalu u Bakuu, rivali ekipe trenera Karla Anćelotija mogli bi da budu Čelsi, Inter…

"Ne plašimo se nikoga", rekao je De Lorentis, o čijem načinu razmišljanja je ove zime govorio i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić.

"Konsolidovali smo klub u evropskim takmičenjima, jer nam je ovo deveta uzastopna sezona na međunarodnoj sceni, a tu je i trener poput Anćelotija, koji zna kako da nas predvodi na tom putu. Što se tiče žreba, imali smo sreće utoliko što ćemo upoznati divan grad poput Salcburga", rekao je i dodao:

"Ako stignemo do finala u Bakuu, biće zanimljivo biti deo tog spektakla. Nema smisla davati nekakve prognoze, jer ne želimo da baksuziramo sami sebi. Hajde da idemo utakmicu po utakmicu".

Foto: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Anćelotijev prethodnik Mauricio Sari prolazi kroz težak period u Čelsiju, ali i dalje ima šansu da osvoji i Liga kup, ali i Ligu Evrope. Ukoliko u međuvremenu ne bude smenjen.

"Bilo bi zabavno sa Čelsijem u finalu, verujem da bi Sari to dugo pamtio… Nadam se da će ostati u klubu i da će imati uspeha, jer Sari voli svoj posao do granice ludila… To povremeno može da dovede do gubitka kontrole nad temperamentom, ali takve stvari se takođe moraju poštovati i ceniti", ponudio je De Lorentis besplatan savet kolegi Romanu Abramoviču u rešavanju sveopšte krize u klubu, koji je u međuvremenu kažnjen i zabranom licenciranja novih igrača do kraja sezone 2019/20.

"Sari je uradio veliki posao u Napoliju. Neće svi biti u stanu da prepoznaju i podrže njegovu viziju fudbalske igre, jer svi imamo svoje manje i vrline. U suprotnom ne bismo bili ljudska bića", govorio je predsednik Napolija, koji je i sam bio poznat po ishitrenim odlukama, nekonvencionalnim metodama kažnjavanja za loše rezultate, ali…

Bar ovako kada priča, priča stvari koje zavređuju pažnju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.