Šta će biti sa Beljerinom?

Izvor: Sportske.net, 10.Jun.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će biti sa Beljerinom?

Desni bek Arsenala, velika je želja novog trenera Barselone.

Ernesto Valverde je upravi "Blaugrane" zatražio Ektora Beljerina, Barsa je kontaktirala "Gunere", ali je dobila negativan odgovor.

Ipak, procenjuje se da bi "Tobždije" pristale na 50 miliona evra, ali je to za Barsu previsoka cena.

Jasno je da im je potreban desni bek, Aleiš Vidal nije pravo rešenje, Serhi Roberto bi se bolje snašao u veznom redu, ali je pitanje da li je za Barsu pametno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << potroši toliki novac na defanzivca.

Mnogo toga na kraju krajeva nije jasno u čitavoj situaciji, a nakon odgovora na narednih pet pitanja, stvari će vam postati nešto jasnije.

1. Da li se Barselona sastala sa Beljerinom?

Nije. Kontakt sa Arsenalom je uspostavljen, tačnije obavljen je jedan telefonski poziv na tu temu.

2. Da li je Beljerin dao obećanje Arsenalu?

Jedino što je Beljerin obećao svom aktuelnom klubu, je da će najpre sesti za sto sa njima.

3. Može li Barselona da ga plaća?

Kada bi Barsa Arsenalu platila traženih 50 miliona, transfer budžet bi im bio žestoko osakaćen. I pored toga, Beljerin je među najplaćenijim igračima Arsenala, prima osam miliona evra na godišnjem nivou i pitanje je da li Barsa sa time može da se izbori.

4. Da li će se Venger i Beljerin sastati?

U ovom trenutku Beljerin je fokusiran na U 21 Evropsko prvenstvo, na kom će braniti boje svoje zemlje, te ga skorije nećemo videti u Londonu, pa nas samim tim ne očekuje u skorijoj budućnosti neki dramatičan sastanak francuskog stručnjaka i španskog fudbalera.

5. Arsenalov stav je da Beljenin nije na prodaju. Ima li istine u tome?

Jasno je da ne žele da ga se odreknu, ali kao što smo rekli 50 miliona bi moglo da ih natera da promene mišljenje i to ne bi bilo prvi put da su zbog pozamašne svote novca pogazili svoju reč.

Bilo kako bilo, ovo se čini kao nemoguća misija za Barsu. Istina, potreban im je pristojan desni bek, ali kada bi se uračunale plate i obeštećenje, Barselona bi za Beljerina morala da izdvoji skoro 100 miliona evra, što je morate priznati previše za jednog desnog beka.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.