Srpski triler na Bosforu pripao Obradoviću, Pešićev Bajern ostao bez municije u finišu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Okt.2015, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski triler na Bosforu pripao Obradoviću, Pešićev Bajern ostao bez municije u finišu (VIDEO)

Fenerbahče na svom terenu uz mnogo muke pobedio nemačku ekipu, Bogdanović i Kalinić postigli po osam poena, Savanović odigrao 100. evroligaški meč

Igrala se ekipa Fenerbahčea sa živcima trenera Željka Obradovića i svojih navijača, ali je na kraju u Istanbulu na evroligaškoj premijeri savladala do krajnjih granica žilavi Bajern iz Minhena sa 74:67 (10:20, 20:19, 22:20, 22:8) u utakmici A grupe.

Tek u poslednjoj četvrtini meča na Bosforu domaći Kanarinci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uspeli su da slome otpor nemačke ekipe i na krilima dobre igre Bobija Diksona i Bogdana Bogdanovića dođu do prve pobede u Evroligi ove sezone.

Imaće mnogo toga Obradović da zameri svojim košarkašima, pre svega na  pristupu u prve tri četvrtine. Ipak, kada je konačno proradio šut navijači Fenerbahčea konačno su mogli da odahnu.

Svetislav Pešić, sa druge strane, može da bude veoma zadovoljan igrom svoje ekipe u većem delu utakmice, ali je u završnici jednostavno došao do izražaja veći individualni kvalitet turskog giganta. Ipak, Bajern je jasno pokazao da neće biti lak rival nikome u ovoj grupi u kojoj igra i Crvena zvezda.

Dikson je postigao 12 poena, neki od njih su bili kada se lomio rezultat, ali je najefikasniji u Fenerbahčeu bio Luiđi Datome sa 15 poena.

Bogdanović i Nikola Kalinić postigli su po osam poena, Jan Veseli dodao je na to još 11, a Kostas Slukas 13 poena.

Košarkaš Bajerna Duško Savanović odigrao je 100. utakmicu u Evroligi u karijeri, a postigao je sedam poena. Nihad Đedović i Aleks Renfro su sa po 14 poena bili najbolji strelci Bajerna večeras.



Grupa A:

Crvena zvezda – Strazbur 81:59 (19:20, 24:12, 19:16, 19:11)

Fenerbahče – Bajern 74:67 (10:20, 20:19, 22:20, 22:8)

Himki – Real Madrid

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Youtube printscreen)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

EL: Obradović bolji od Pešića u derbiju srpskih trenera (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 16.Okt.2015

U drugom meču A grupe Fenerbahče je uz dosta muke savladao Bajern 74:67 (10:20, 20:19, 22:20, 22:8).. . Željko Obradović je izašao kao pobednik iz duela sa Svetislavom Pešićem i to zahvaljujući fantastičnoj poslednjoj četvrtini. Vodio je Bajern tokom celog meča, ima u jednom trenutku i “plus...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.