Srpski trenutak istine protiv Crne Gore – hoće li orlovi videti Keln?

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 13:46

Srpski trenutak istine protiv Crne Gore – hoće li "orlovi" videti Keln?

Rukometna reprezentacija Srbije igra odlučujući meč na prvenstvu Evrope protiv Crne Gore (18 časova).

Srbija posle remija protiv Islanda (27:27) u prvom kolu i poraza od Mađarske (28:27) u drugom, sada se nalazi pod imperativom pobede na duelu protiv Crne Gore.

Ukoliko želi da nastavi takmičenje izabranici Tonija Đerone moraju da pobede na Crnu Goru sa najmanje dva gola razlike i da se nadaju da Mađari mogu da dobiju Island.

Jedino u takvom scenariju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija može da obezbedi plasman u drugu fazu takmičenja i preseli se u Keln.

Pred ovaj odlučujući meč reprezentacije Srbije, selektor Toni Đerona je rekao da i dalje veruje u svoju ekipu i da se nada pobedi na utakmici protiv Crne Gore.

I dalje imamo dosta toga da pokažemo. Odbrana je bila na visokom nivou u obe utakmice iako smo juče primili više od deset golova sa pozicije pivota. Međutim, u napadu ne pronalazimo tako lako sebe. Igramo protiv veoma agresivne ekipe, posebno u odbrani. Golman Nebojša Simić je u odličnoj formi, ali ja verujem svojoj ekipi. Na nama je da pobedimo sa dovoljno golova razlike i čekamo rasplet u drugoj utakmici što je naša poslednja prilika za odlazak u Keln.”, rekao je Đerona.

Crna Gora nema pobedu posle dva kola EP, gde je prvo poražena od Mađarske, pa potom i od Islanda, i ovaj poslednji meč u grupi igraju bez rezultatskog pritiska, jer su ostali bez šansi za plasman u narednu fazu takmičenja .

"Svaki meč za Crnu Goru igramo kao da nam je poslednji u životu, tako će biti i protiv Srbije", poručio je kapiten Radović.

"Za nas je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima sve, od toga živimo, od toga se pravi i kult reprezentacije, a samim tim želećemo i protiv Srbije da idemo na pobedu kako bismo obezbiejdili povoljnije mjesto u baražu, a i da se na pravi način oprostimo od šampionata. Spremićemo se najbolje i dati sve za pobedu", jasan je Radović.

Srbija je poslednji put sa Crnom Gorom igrala na EP 2020. godine, gde je bila poražena rezultatom 22:21.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.