Srpski strelci osvojili pet zlatnih medalja na turniru u Solinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2021, 21:14

Srpski strelci osvojili pet zlatnih medalja na turniru u Solinu

Srpski strelci osvojili su danas pet zlatnih medalja na tradicionalnom turniru "Salona DC Open" u Solinu, a na pobedničko postolje popeli su se Damir Mikec u kategoriji pištolj, Andrea Arsović i Milutin Stefanović u kategoriji, muška ekipa u kategoriji pištolj, ženska ekipa puškom i Teodora Vukojević puškom u juniorskoj kategoriji puškom.

Takmičarke iz Srbije su dominirale u takmičenju puškom, a Andrea Arsović osvojila zlato sa 250,8 krugova, dok je srebro pripalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Teodori Vukojević, koja je bila najuspešnija u kvalifikacijama, pogodivši 629,7 krugova, što joj je doneo pobedu u konkurenciji juniorki, saopštio je Streljački savez Srbije.

Treće mesto u takmičenju omladinki pripalo je Emiliji Ponjavić iz SD "Dragan Jevtić Škepo", a ženska ekipa Srbije, u sastavu Vukojević, Arsović, Ponjavić, je ubedljivo trijumfovala u ekipnom plasmanu.

Osvajač olimpijskog srebra Damir Mikec opravdao je ulogu favorita u gađanju vazdušnim pištoljem i pobedio ispred kolege iz reprezentacije Duška Petrova.

I u takmičenju muškaraca pištoljem, Srbija je došla do ekipnog trijumfa, kojem je najviše doprineo Petrov, najprecizniji u kvalifikacijama. Uz njega i Mikeca, u ekipi je bio Branislav Parezanović.

Turnir se završava u nedelju, a poslednjeg dana na programu je Otvoreno prvenstvo Solina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leteći start srpskih strelaca u Solinu

Izvor: Danas, 23.Okt.2021

Srpski strelci osvojili su danas pet zlatnih medalja na tradicionalnom turniru „Salona DC Open“ u Solinu, ana pobedničko postolje u popeli su se Damir Mikec u kategoriji pištolj, Andrea Arsović i Milutin Stefanović u kategoriji, muška ekipa u kategoriji pištolj, ženska ekipa puškom i Teodora...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.