Srpski nenajavljeni ratnici

Izvor: B92, 08.Sep.2023, 23:46

Srpski nenajavljeni ratnici

Svetska košarkaška federacija (FIBA) istakla je ogromne uloge Alekse Avramovića, Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića u plasmanu Srbije u finale Mundobasketa

U tekstu koji nosi naslov "Srpski nenajavljeni ratnici: Avramović, Davidovac i Dobrić" ističe se izuzetan doprinos debitanata na Svetskim prvenstvima timskom ogromnom uspehu naše reprezentacije.

Sva trojica su imali izuzetno važne uloge ispod oba koša u pobedi nad Kanadom 95:86 u polufinalu Mundobasketa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Avramović je meč okončao sa 10 poena, dve asistencije i dve ukradene lopte za 16 minuta provedenih na terenu.

Dobrić je postavio lični rekord Mundobasketa sa 16 poena, skokom, asistencijom i blokadom za 28 minuta.

Davidovac je postigao četiri poena, imao pet skokova, od čega tri ključna u napadu, a uz to je imao i po jednu asistenciju i ukradenu loptu za 21 minut na terenu.

Posebno se ističu i defanzivne partije Dobrića i Avramovića koji su zatvorili kanadske najopasnije igrače i ofanzivno ih limitirali.

"Zahvaljujući njihovim partijama stigli smo do dvocifrene prerdnosti, bilo je to neverovatno. Njihove partije su nam učinile utakmicu mnogo lakšom. Oni su zaista izuzetni košarkaši, ljudi mogu mnogo da nauče od njih", rekao je za sajt FIBA Bogdan Bogdanović o trojici debitanata.

Avramović je za sajt FIBA rekao da svi u ekipi ispunjavaju ono što od njih traži selektor Svetislav Pešić.

"Završili smo posao. Svi smo znali šta moramo da uradimo. Ja moram da igram odbranu na beku, Bogdan mora da daje poene. Svi moramo da radimo ono što selektor traži od nas", rekao je Avramović.

Davidovac je istakao timsku igru Srbije.

"Mi smo dobar tim. Imamo nekoliko zvezda, ali svi imamo svoje uloge koje pratimo i zato igramo kao što smo danas", rekao je Davidovac, a prenosi sajt FIBA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.