Srpski navijači prete Torcidi

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Nov.2010, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski navijači prete Torcidi

Meč između ruskog Zenita i hrvatskog Hajduka će sigurno imati etiketu „visokog rizika“. Prethodne nedelje u Petrogradu ruski navijači su „očitali“ lekciju Torcidi, doduše na prepad, ali su uspeli da otmu zastavu, bubnjeve i naravno da fizički nadjačaju Splićane. Nije im bilo teško, bili su daleko brojniji.

U četvrtak je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << na programu meč istih rivala, ovoga puta na Poljudu. Torcida sigurno neće sedeti skrštenih ruku, ali je hrvatska policija već u pripravnosti. Iz Beograda su stigle najave da bi zajedno sa pristalicama Zenita u Split mogli da dođu i ekstremni srpski navijači, bez obzira na klupsku opredeljenost.

- Nije tajna da će pravoslavna braća pre odlaska u Hrvatsku svratiti u Beograd. Očekujemo ih, a onda svi zajedno krećemo u Split. Ne bih da otkrivam detalje, osim da će nas biti dovoljno da zapalimo ceo Split – navodno je rekao pripadnik jedne beogradske navijačke grupe.
Istina ili ne, na žalost pojedini mediji su već dovoljno podgrejali atmosferu. A ne treba zaboraviti da u Zenitu igraju i dvojica srpskih reprezentativaca, Aleksandar Luković i Danko Lazović.

- Ne mogu da kažem da se bojim dolaska na Poljud. Jasno je da svima nama u Zenitu neće biti jednako teško na Poljudu. Meni i Danku će biti teže, domaći navijači će se najviše fokusirati na nas, ali nama je samo do fudbala. Želimo dobro da odigramo i da pobedimo. Gledao sam neke ranije mečeve Hajduka i Zvezde i jasno mi je kakva atmosfera može da se stvori na Poljudu. U njoj nijednom gostu nije lako – rekao je Luković za portal index.hr.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.