Srpski kajakaši na SP u Nemačkoj

Izvor: B92, 30.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski kajakaši na SP u Nemačkoj



Stručni selektorski tim Kajakaškog saveza Srbije odredio je sastav nacionalne reprezentacije koja će učestvovati na 36. seniorskom prvenstvu sveta u kajaku i kanuu na mirnim vodama, od 8. do 12. avgusta u nemačkom gradu Duisburgu. Na spisku selektora Janoša Pande i Miroslava Rodića su 17 takmičara - sedam devojaka i deset momaka, koji će u Nemačkoj nastupiti u 14 disciplina, od kojih su osam olimpijskih.

Nacionalni tim Srbije na četvorodnevnom skupu najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kajakaša i kanuista sveta činiće Nebojša Simić, Dragan Zorić, Ognjen Filipović, Milan Đenadić, Bora Sibinkić, Igor Kovačić, Jožef Šoti, Milenko Našagačin (kajak), Dušan Ružičić, Goran Cvitanović (kanu), Miljana Knežević, Antonija Padna, Renata Kubik, Marta Tibor, Antonija Nađ, Branislava Miškov i Milica Starović.

Na ovogodišnjem prvenstvu sveta u Nemačkoj ispunjavaju se olimpijske norme za odlazak u Peking, a do sada je učešće prijavilo preko 1.400 reprezentativaca iz 90 zemalja, što je rekordan broj takmičara i zemalja učesnica kada su pitanju svetski šampionati na mirnim vodama.

Naši sprinteri, četverac u sastavu Ognjen Filipović, Milan Đenadić, Bora Sibinkić i Dragan Zorić, aktuleni prvaci Evrope, u Duisburgu će braniti titulu šampiona sveta u disciplini K4-200 metara osvojenu prošle godine u Segedinu.

Srpski dvosed Zorić - Filipović, bivši prvaci sveta iz Zagreba (2005), braniće bronzanu medalju u najbržoj kajakaškoj disciplini K2-200 metara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.