Srpski basketaši ponovo šampioni sveta! (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski basketaši ponovo šampioni sveta! (VIDEO)

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu šampiona sveta na šampionatu u Manili, pošto je u finalu pobedila Holandiju 16:13.

U reprizi prošlogodišnjeg finala iz Nanta, Srbija je ponovo savladala velikog rivala i četvrti put postala šampion planete.

Na putu do vrhu drugi put je bila bolja od Holandije i to nakon trijumfa u polufinala nad Poljskom (21:19), četvrtfinalu nad Mongolijom (21:8), kao i u grupnoj fazi Rumunijom (21:12), Kirgistanom (21:9) >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Novim Zelandom (22:13).

Srpski tim na Filipinima igrao je u sastavu Dušan Domović-Bulut, Marko Savić, Dejan Majstorović i Stefan Stojačić.



Vučević čestitao basketašima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je srpskim basketašima titulu prvaka sveta.

"Novi Sad i Srbija mogu samo da budu ponosni na sjajne momke koji drže primat u svetskom basketu već pet godina. Od srca im čestitam najnoviji uspeh, i zahvaljujem im se što na najbolji način pronose ime naše zemlje. Oni predstavljaju uzor mladima jer stalno dokazuju da je moguće, zahvaljujući upornosti, velikom trudu, disciplini i radu, biti najbolji", naglasio je Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija prvak svijeta u basketu 3x3

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2018

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu šampiona svijeta na šampionatu u Manili, pošto je u finalu pobijedila Holandiju 16:13...U reprizi prošlogodišnjeg finala iz Nanta, Srbija je ponovo savladala velikog rivala i četvrti put postala šampion planete...Na putu do vrhu drugi put...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.