Srpski atletičari bez  Biljane Topić na EP u Barseloni

Izvor: Glas javnosti, 20.Jul.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski atletičari bez Biljane Topić na EP u Barseloni

BEOGRAD- Selektor atletske reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović saopštio je spisak takmičara koji će od 27. jula do 1. avgusta učestvovati na prvenstvu Evrope u Barseloni.

Na osnovu ostvarenih rezultata u 2009. i 2010. godini, kao i postignutih međunarodnih normi, boje Srbije u muškoj konkurenciji braniće Goran Nava (800,1.500 m), Asmir Kolašinac (kugla), Milan Jotanović (kugla), Predrag Filipović (50 km hodanje), Mihail Dudaš i Igor Šarčević (desetoboj).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
U konkurenciji seniorki takmičiće se Marina Munćan (1.500 m), Olivera Jevtić (maraton), Dragana Tomašević (disk), Tatjana Jelača (koplje), Ivana Španović (skok u dalj) i Jelena Jotanović (100 m prepone).

Kuzmanović je naveo da je u dogovoru sa našom rekorderkom u troskoku i četvrtoplasiranom na prvenstvu sveta u Berlinu Biljanom Topić, kao i njenim trenerom i doktorom Jovanom Đurevićem, odlučio da ona ne učesvuje na kontinentalnom prvenstvu.

- Preveliki je rizik da Biljana neizlečena u potpunosti nastupi u Barseloni i rizikuje još težu povredu i kraj karijere. Nadam se da će biti maksimlno spremna za prvenstvo Evrope u dvorani- precizirao je selektor srpskog tima.

On je naglasio da od naših reprezentativaca očekuje "tri do četiri finala".

- Veliki uspeh srpske attetike predstavljala bi tri-četiri finala, odnosno plasman među 12 najboljih evropskih takmičara- zaključio je Kuzmanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.