Srpski Bajern

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 08:54

Srpski Bajern

"Zvezda mora da bude ono što je Bajern u Nemačkoj".

Reči nisu naše, već generalnog direktora iz Ljutice Bogdana. Te reči su realnost srpskog fudbala.

Iako je Zvezdan Terzić govorio u kontekstu dovođenja najboljih igrača iz Superlige nakon transfera Uroša Kabića iz Vojvodine, crveno-beli već jesu Bavarci u pogledu dominantnosti u odnosu na druge timove u ligi.

Na veliku žalost svih ljubitelja domaćeg fudbala, pred novu sezonu možda i više nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ikada od kako je započela Zvezdina era sad već davne 2018. godine, kada je osvojena prva od šest titula u nizu.

Kažemo nažalost jer će bilo kakvo uzbuđenje najverovatnije izostati, ali to nije Zvezdina krivica, kao što nije ni Bajernova u Nemačkoj. Situaciju najbolje ilustruje samoindukovano saplitanje Borusije u poslednjem kolu prošlogodišnje Bundeslige. To bi se desilo i u Srbiji, u fiktivnom, dalekom scenariju u kom neko može da izađe na crtu Zvezdi.

"Lesterovski" podvig će biti potreban od preostalih 15 ekipa (u realnosti dve ili tri) kako bi se šampion svrgnuo sa trona. Zvezda je formirala tim za Ligu šampiona (čiji će direktan učesnik grupne faze biti), koji bi trebalo da dominira na srpskim poljanama. To je na papiru, videćemo da li će tako biti i u realnosti.

Glavni cilj je bilo kakav uspeh u Ligi šampiona. Četvrta dupla kruna u nizu nije nešto o čemu se diskutuje na Topčideru. Trofej (i to dva) ovog puta jeste potreban.

Garant da će se kvalitet igračkog kadra preneti na stvarnost imaju u Baraku Baharu. Izraelski stručnjak je ovog leta stigao u Beograd kao zamena za Miloša Milojevića i tako nastavio trogodišnji niz Zvezde koja ponovo počinje sezonu sa novim šefom struke.

Bahar je dobro poznato ime na "Marakani", s obzirom na to da ih je sa svojim prethodnim klubom Makabijem iz Haife eliminisao prošle sezone iz kvalifikacija za najeltinije evropsko takmičenje.

Na toj poziciji ga je još pre toga želeo tehnički direktor Marko Marin, kojeg mnogi navijači Zvezde žele da vide i na višoj funkciji, s obzirom na sjajan posao koji radi od kako je batalio fudbal i zauzeo mesto u fotelji.

Izrealac je čovek ekstrema, radikalan u svojim odlukama. Možda to zvuči loše, ali je ono što je Zvezdi bilo potrebno. Brišu se stare zasluge i traži se sveža "krv", što su na svojoj koži osetili oni koji su mislili da su sigurni.

Isprva su se mnogi naljutili kada je "precrtao" Milana Borjana, do skoro nezamisliv čin, ali kada su se strasti smirile i razum prevladao nad emocijama, većina ozlojeđenih je shvatilo kako je to možda i najbolje rešenje u datom trenutku.

"Upoznao sam trenera Bahara u Beogradu i lepo smo se ispričali. Kad sam došao u Pariz, novi trener me je pozvao i saopštio mi da nisam više prvi golman i da ne računa na mene. Telefonskim putem. Iskreno, jako mi je teško i jako sam povređen, jer nisam zaslužio da me trener koji je dva dana u klubu pozove i saopšti takvu informaciju. Prosto mislim da je trebalo da budem ispoštovan na način koji dolikuje nekome ko je šest godina života dao Crvenoj zvezdi", rekao je Borjan tim povodom i najavio da je spreman da ostane do kraja ugovora koji ističe 2026. godine.

Mnogi od iskusnijih su se uplašili za svoje mesto, Aleksandar Katai je bio uveliko "precrtan", ali će ostati u klubu. Za razliku od njega, još uvek nije poznata sudbina Gelora Kange.

Posledično odlasku Borjana, Zvezdi je bio potreban novi kapiten. Logičan izbor je bio Aleksandar Dragović.

"Izuzetno sam ponosan što sam Zvezdin kapiten. Velika imena, ne samo srpskog, već i svetskog fudbala su nosila kapitensku traku u Zvezdi. Čast mi je što mogu da ih nasledim. Ovo mi je samo još jedan motiv da na svakom meču dajem maksimum. Nikada se nisam štedeo, a sada imam još veći motiv da nastavim tako. Hvala svima u klubu što su mi ukazali ovo poverenje, ali i navijačima što veruju u mene - rekao je fenomenalni štoper", izjavio je Dragović ovim povodom.

Sa novim trenerom je stigla i nova podloga u Ljutice Bogdana gde će se od sada igrati na hibridnoj travi. Reč je o podlozi koja je 95 odsto prirodnog, a ostatak veštačkog sastava. Radovi su koštali 660.000 evra.

Takođe, ono što je još jedna novina, iako daleko manja bitna, su dva reda led reklama oko stadiona za koje je plaćeno 500 hiljada evra. Osveženi su i spoljni zidovi stadiona novim grafitima.

Za jedno leto, nije malo, a prvu priliku za zvaničnu prezentaciju svih tih promena Zvezda će imati u prvom kolu Superlige protiv Vojvodine.

Taj meč je zakazan za pretposlednji dan jula, ukoliko ne dođe do novog odlaganja početka srpskog šampionata zbog slučaja "Kolubara". Sud za sportsku arbitražu u Lozani će konačnu odluku doneti u četvrtak.

Zvezda je protiv "lala" startovala i pre dve godine kada je meč završen bez golova, a crveno-beli su svoju mrežu održali netaknutom na svih prethodnih šest premijera koje su završene titulom. Poslednji poraz Zvezda je na otvaranju doživela 2013. godine protiv Javora kada je bilo 4:2 u Ivanjici.

Od čega je sastavljen Baharov tim, imaćemo pravu priliku da vidimo tek u septembru kada ih očekuje možda i najzahtevniji period u sezoni. Ponajmanji je problem što će ekipa odigrati šest mečeva u 19 dana, ali kada se pogledaju imena protivnika...

Najpre 16. septembra igraju protiv Čukaričkog, a tri ili četiri dana kasnije i prvo kolo u Ligi šampiona. Sledi duel sa vicešampionom TSC-om 23. u mesecu, pa prvi "večiti" derbi četiri dana potom.

Igraće i sa Radničkim iz Niša prvog dana oktobra, nakon čega ih trećeg ili četvrtog očekuje meč drugog kola kontinentalnog takmičenja.

"Pakleni" niz Čukaričkog, TSC-a i Partizana imaće i u drugoj polusezoni krajem februara i početkom marta.

Od ostalih važnih datuma, finale Kupa srbije u kom Zvezda brani titulu je 23. maja, dok je žreb grupne faze Lige šampiona zakazan za poslednji dan avgusta.

Srpski predstavnik se nalazi u trećem šeširu i neće moći da igra protiv Šahtjora, Salcburga, Milana, Lacija i još tri ekipe koje tek treba da budu određene.

Idealni protivnici iz prva dva šešira bi bili Fajenord i Porto, ali isto tako može da se desi da Zvezda završi u grupi sa aktuelnim šampionom Mančester sitijem i najuspešnijim timom u istoriji ovog takmičenja madridskim Realom.

Razlika između ta dva je povelika...

Klub su ovog leta pojačala sedmorica igrača, ali mi ćemo prednost dati onima koji dolaze iz omladinskog pogona.

Reč je o Jovanu Šljiviću i Kosti Nedeljkoviću, dvojici igrača koji su dobrim delom rešili brige one navijače koji su se bojali da Bahar neće davati šansu mladim igračima iz Srbije (što je Izraelac ubrzo demantovao i delima i rečima).

Momci iz Kruševca i Smedereva rođeni 2005. godine će biti deo seniorskog tima u narednoj sezoni, nakon što su obojica potpisala trogodišnje ugovore sa klubom.

Šljivić je u Zvezdu stigao sa samo 13 godina, a prošle sezone se nametnuo sjajnim partijama u Grafičaru. Želeo ga je i TSC, ali crveno-beli se nisu odrekli velikog talenta u veznom redu.

Štaviše, čelnici kluba su se odlučili na nesvakidašnji potez i dali tinejdžeru "sedmicu", broj uglavnom rezervisan za daleko iskusnije i važnije igrače u timu.

"Uveren sam da ćemo u sezoni koja sledi postići izvanredne rezultate na svim poljima i pokazati da je Zvezda na najvišem mogućem nivou. Ponosan sam i što ću nositi broj 7 u Zvezdi, svestan kakve su ga sve legende nosile pre mene, ali duboko verujem da ću sve to opravdati dobrim igrama", rekao je Šljivić nakon potpisivanja ugovora.

Šljivić je već stigao i da postigne prvenac protiv Nefčija na pripremnom turniru u Rusiji, gde se sjajnim partijama na desnom boku nametnuo Kosta Nedeljković.

Kao i Šljivić, Kosta je drugi deo prošle sezone proveo u Grafičaru gde je nagovestio da bi mogao da bude ozbiljna opcija na toj strani terena.

"Očekivao sam da ću se pokazati u pozitivnom svetlu tokom priprema, a samopouzdanje koje posedujem me uvek primorava da idem napred. Snovi su i dalje tu, želim da debitujem prvo na Marakani, potom da zabeležim što više nastupa i ostavim dubok trag u Zvezdi", rekao je Nedeljković.

Pored njih dvojice, tu je i Vladimir Lučić koji se vratio nakon pozajmice u Čukaričkom sa kojim je izborio Evropu.

Zvezda je imala ponude za talentovanog igrača, ali je ipak odlučila da ga zadrži i to sa punim pravom. Kao i prethodnoj dvojici, njemu će ovo biti prvi “izlet” u prvom timu aktuelnog šampiona (do sada skupio samo 20 minuta u seniorskom timu), pa stoga svu trojicu smatramo pojačanjima.

Lučić je itekako pokazao na pripremama da može, postigao je i dva gola od čega jedan protiv velikog Fenerbahčea.

Vratio se i Nikola Knežević, tu je i Nikola Mituljikić (brat Jovan ponovo otišao na pozajmicu), pa ćemo videti koliko se od njih očekuje.

Od mlađih su tu i Jovan Mijatović (još jedan član generacije ‘05), Stefan Leković, Jegor Prucev, Stefan Mitrović i Irakli Azarovi – sve etablirani članovi prvog tima.

Stigao je i Šedrak Čarls iz IMT-a, ali daleko od toga da on može da konkuriše za prvi tim, pa je ekspresno vraćen među “traktoriste” gde će sticati iskustvo u Superligi.

Od "pravih" pojačanja prvi je zvanično predstavljen Žan Filip Kraso koji je stigao kao slobodan agent iz Sent Etjena.

Napadač je u drugom rangu francuskog fudbala postigao 17 golova na 35 utakmica i zabeležio 12 asistencija. U obe kategorije predvodio je jednu od najuspešnijih ekipa u zemlji "trikolora".

Stigao je kao direktna zamena za Aleksandra Pešića koji se otisnuo u Mađarsku, a fudbaler rođen u Štutgartu je spreman za izazove koje Liga šampiona predstavlja.

"Nema pritiska, igrao sam velike utakmice u Francuskoj, napadao sam i PSŽ. Tako da, ovo je više motiv, a ne pritisak da se što bolje pokažem u Ligi šampiona i zaigram za Zvezdu", rekao je Kraso na promociji.

O tome kakve ambicije ima igrač koji je skupio šest nastupa za Obalu slonovače, svedoče reči nekadašnjeg fudbalera, a sada člana uprave Sent Etjena Loika Perina.

"Uradili smo sve što je bilo u našoj moći da ga zadržimo. Nažalost, za nas ne za njega, izabrao je drugi projekat. Mislim da smo mu dali dobru ponudu i sa sportskog aspekta, ali je on odlučio da ode na drugo mesto", izjavio je Perin.

Posle Krasoa, Zvezda je je u šest dana predstavila čak četvoricu novih igrača. Trojicu u tri dana nakon promocije prvog.

Sve su to imena o kojima se unapred znalo da stižu, ali niko toliko dugo kao Edmund Ado. Vezista iz Gane se duži vremenski period dovodio u vezu sa crveno-belim, još dok je igrao za Šerif.

Zimus je u neočekivanom transferu stigao u subotički Spartak, kada su mnogi najavili da je to samo kako bi se vratio u formu i privikao na uslove u Superligi. Premotajmo šest meseci unapred i ispade da je tako.

Dan posle toga Bahar je dobio svog golmana. Omri Glazer iz Hapoela Ber Ševe, kluba koji je pre Makabija trenirao i napravio veliki podvig osvojivši izraelski šampionat tri godine uzastopno, je potpisao trogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.

Naravno, nezaobilazno je bilo pitanje u vezi sa Milanom Borjanom.

"Mislim da je Milan legenda kluba. Takođe, sa nacionalnim timom je uradio veliku stvar. Ne znam ga, ali sam čuo da je dobra osoba. Milan je Milan, a ja sam Omri. Želim da se dokažem i pokažem kvalitet, kvalitet kao golman", rekao je Glazer.

Četvrto pojačanje u četiri dana bio je Marko Stamenić, 21-godišnji vezni fudbaler sa Novog Zelanda koji vuče srpske korene.

Njegov otac je rođen u Novom Sadu, poseduje srpski pasoš i neće zauzimati mesto stranca.

"Otac mi je došao iz Novog Sada na Novi Zeland, upoznao je moju mamu, a onda sam se rodio i ja. Lepo sam živeo tamo, punih 18 godina, a onda sam došao u Evropu. Sad sam ovde, gde su moji koreni i radujem se što sam u Srbiji. Imaću priliku da se upoznam sa državom gde je rođen moj otac, odakle imam korene. Radujem se upoznavanju srpske kulture", istakao je Stamenić i zadužio dres sa brojem 6.

Usledila je pauza od "čak" tri dana, a potom je "bomba" odjeknula u Ljutice Bogdana. Jeste da se znalo još zimus, ali dolazak igrača kalibra Pitera Olajinke je uvek velika stvar.

Nigerijac je za Slaviju u prethodnoj sezoni postigao 11 golova i imao pet asistencija, a u Pragu su želeli da zadrže svog najboljeg igrača. Kao i u Krasoovom slučaju, Olajinka je hteo Zvezdu i Ligu šampiona.

"Želeli smo da produžimo ugovor sa njim, ne samo zato što nam je bio važan igrač, već i zbog toga što se njegov karakter uklapao u naš klub. Uostalom, uradio je mnogo toga za Slaviju. Međutim, naši putevi se više nisu poklapali, obostrano smo odlučili da prekinemo pregovore. Piter je veoma značajna figura u ekipi, nije uopšte nikome ni palo na pamet da pokrene pitanje o tome da ga prebacimo u rezerve ili sklonimo iz prve postave. Dokazao je tokom proleća zašto je to tako, na svakoj utakmici je pružao maksimu. Kod nas u Češkoj nije baš popularan potez da sklonite igrača iz tima samo zato što nije hteo da produži ugovor", rekao je sportski direktor Slavije Jirži Bilek.

Jednomesečna pauza je nastupila, ali stiče se utisak da niko nije paničario i da je Zvezda ovog puta završila najvažnije poslove na vreme. Nešto što je bilo netipično, barem u ovom veku.

Dogodio se i transfer Uroša Kabića. Nešto što do skoro nismo mogli da zamislimo, prelazak igrača Vojvodine u neki od dva beogradska velikana, ali izgleda da nasleđe Ratka Buturovića bledi.

Možda je "lale" omekšala prethodna selidba Andrija Radulovića u Novi Sad bez obeštećenja, ali za 50 odsto od naredne prodaje. Tako su dobili direktnu zamenu za odlazećeg Kabića.

Pomogla je i igračeva želja, koji je izabrao Zvezdu pre Italije po sopstvenom priznanju.

"Bilo je interesovanja italijanskih klubova, pričalo se, ali poziv Zvezde je bio najkonkretniji i oni su imali najveću želju da dođem. Lično, i ja sam želeo u Zvezdu", rekao je Kabić na promociji.

I poslednji u nizu transfera Zvezde, barem za sada, bio je indukovan prethodnim odlaskom. Oduvek se znalo da će u jednom trenutku putevi kluba i Strahinje Erakovića da se raziđu.

Nije otišao prošlog leta kada se očekivalo, pa ni zimus. Stoga je tinjala nada da igrač koji je 2010. stigao u klub, ostati u njemu bar još jednu polusezonu. Ispostavilo se da je ponuda Zenita bila primamljivija, iako nije bila najveća koju su u Zvezdi dobili za štopera reprezentacije Srbije.

"Prošle godine smo imali veću ponudu za njega i odbili smo iz razloga što nam je trebao za kvalifiakcije za LŠ. Velikih je tih 9,5 miliona evra koje smo odbili zbog potencijalnih 20-25 miliona. Svedoci smo da je cena pala. I godine su te koje određuju cenu igrača. Da ne ulazimo u razloge, prošle godine je bio projektovan da se proda. Igrači moraju da odlaze, prihodi Zvezde od transfera su takvi da najbolji igrači moraju da se prodaju", rekao je Zvezdan Terzić.

Na njegovo mesto stigao je povratnik (po treći put) Miloš Degenek iz MLS lige i to na insistiranje Baraka Bahara.

"Miloš je već prošle godine bio želja Bahara u Haifi. Već u prvom-drugom razgovoru me je pitao ‘Šta je sa Milošem? Zašto ne razmišljate o njemu?‘. Miloš je navijač Crvene zvezde, bio je uspešan ovde, igrao Ligu šampiona", otkrio je tehnički direktor Zvezde Marko Marin.

Štoper koji je sa crveno-belima dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona je za sada i poslednje pojačanje Zvezde.

Dolazak Emanuela Late Lata je trenutno manje, nego više izgledan. Zvezda je bila spremna da obori klupski rekord za napadača Atalante, ali je zapelo na relaciji agenti-klub. Sa Italijanima je ranije dogovoreno obeštećenje od 3,5 miliona evra koji bi bili isplaćeni kroz šest rata.

Uprkos spekulacijama, klub neće pojačati niko od trija koji čine Uroš Račić, Nemanja Maksimović i Luka Milivojević.

Što se tiče odlazaka, pored pomenutih vredi istaknuti onaj Veljka Nikolića, još jednog igrača koji je ponikao u klubu, ali kojeg su povrede omele da ostavi dublji trag. Mladi vezista će pokušati da karijeru oživi na Kipru u ekipi Arisa iz Limasola.

Sredina terena je oslabljena i odlaskom Petra Stanića koji nije ni dobio pravu šansu od kako je stigao iz Pančeva, kao i Nikole Stankovića koji je u Čukarički otišao po istom receptu kao Radulović u Vojvodinu – 0€ + 50% od naredne prodaje.

U klubu više nisu ni Nemanja Motika, Seku Sanogo, Nenad Krstičić i Radovan Pankov. Svi su otišli bez obeštećenja nakon što su prethodno odavno otpisani.

Sledeći koji su na redu da odu su Marko Gobeljić, Slavoljub Srnić i Filipo Falko koji je i dalje na platnom spisku kluba i očekuje se da dve strane uskoro dogovore sporazumni raskid saradnje.

Ne samo da ne znaju za poraz, nego su igrači Zvezde na početku Baharove ere ostvarili svih šest pobeda.

Premijera je bila na stadionu "Radomir Antić", gde je savladana selekcija grada Užica rezultatom 3:1, tokom prvog dela priprema provedenih na Zlatibora. Golove su postizali Jovan Mijatović, Aleksandar Katai i Marko Gobeljić.

Navijači Zvezde su po prvi put imali priliku da na terenu videl Glazera, Stamenića i Adoa i to na dan kada je ozvaničeno najveće pojačanje u liku Olajinke.

Tri dana kasnije na istom mestu su savladali i banjalučki Borac rezultatom 2:0, na meču na kom su debitovali Olajinka i Kraso. Ipak, ponovo su strelci bili igrači koji su od ranije bili u klubu. Ovoga puta Vladimir Lučić i Stefan Mitrović.

Usledila je selidba u Rusiju, gde ih je očekivala prava provera na "Pari kupu". Ostvarene su sve tri pobede i to protiv Zenita, Fenerbahčea i Nefčija.

Prvo je "pao" domaćin u Sankt Peterburgu (2:1) u meču u kom su strelci bili Mirko Ivanić za vođstvo i Žan Filip Kraso koji je prvencem sa "bele tačke" doneo pobedu

Potom je ubedljivo savladan Nefči (4:0), gde je nastavljena serija Ivanićevih golova, a ujedno i debitantskih pogodaka, ovog puta Jovana Šljivića.

Za kraj, overu prvog trofeja u sezoni i još jednu pobedu nad velikanom, savladan je turski Fenerbahče (3:1). Već u prvom minutu je Olajinka konačno naplatio sjajne partije koje je pružao naročito u prvom meču protiv ruskog predstavnika.

Ivanić je bio strelac i na to meču, kao i u poslednjoj proveri do sada protiv TSC-a (3:0). Bio je to povratak u Beograd za crveno-bele i prva utakmica na "hibridu" protiv aktuelnog vicešampiona u kojoj su pokazali ono što je izneto na početku teksta – razlika između Zvezde i ostatka lige je ogromna.

Nešto što nije toliko krasilo Zvezdu jeste presing igra koju smo videli na pomenutim susretima, a najzaslužniji za to je Adam David, nekadašnji trener u Čelsijevoj akademiji.

"Bavim se sportom ceo život, a onda sam bio i u vojsci gde sam bio na dužnostima specijalističkih jedinica u Izraelu. Pokupio mnogo liderskih osobina i znanja. Zatim sam završio fakultet u Engleskoj, imam diplomu iz sportskog menadžmenta, a onda sam radio u Čelzijevoj akademiji dve godine. Posle sam se vratio u Izrael i bio jednu godinu u Hapoelu iz Tel Aviva. Nakon toga sam video Barakov tim, kada je bio u Hapoel Ber Ševi, i tada sam imao veliku želju da ga upoznam i pronašao sam način. Imao sam priliku da pričam sa njim i stvarno smo se dobro povezali. Kada je prešao u Haifu, pozvao me je da budem sa njim, od tada zaista odlično sarađujemo", predstavio se David domaćoj publici.

Ono što je primetno jeste da je Bahar tek u Rusiji odlučio da isproba nove formacije, te je prešao na formaciju sa trojicom defanzivaca nakon što je prva dva meča na Zlatiboru igrao sa standardnih četiri.

Ispao je Aleks Vigo koji do kraja priprema nije odigrao niti minut i ostaje da se vidi koja je njegova sudbina, dok je Milan Rodić dobijao priliku sa klupe, a od prvog minuta zaigrao tek po povratku u Srbiju i meča sa timom iz Bačke Topole. I to kao levi spoljni među trojicom pozadi, a ne kao levi bek.

Azarova nije bilo zbog obaveza sa omladinskim timom Gruzije na Evropskom prvenstvu, te smo imali priliku da ga gledamo tek u poslednjem susretu.

Različite varijante 3-5-2 formacije su isprobane, a ako je suditi po minutaži koju su igrači imali možemo pretpostaviti kako će ekipa izgledati u narednoj sezoni ukoliko ovakav sistem igre ostane na snazi.

Na golu je naravno Glazer, dok bi Degenek, Dragović i Mijailović predstavljali odbrambeni trio.

Na levoj strani je neprikosnoven Stefan Mitrović koji je sjajno odgovorio na zahteve pozicije koju je obeležio Filip Kostić. Na suprotnom delu igrališta su se smenjivali Kosta Nedeljković i Osman Bukari, a reprezentativac Gane je realnija opcija.

U središtu veznog reda čini se da sigurno mesto ima Marko Stamenić, a tek treba da se vidi ko će mu biti par. Ado je priliku dobijao sa klupe, Kangina sudbina je nepoznata, pa bismo u ovom trenutku prednost dali Kangvi.

Ispred operira Ivanić koji bi mogao da se spusti niže i oslobodi poziciju "desetke" za Kataija koji se mučio sa ušinutim leđima zbog čega nije ni igrao tokom većeg dela priprema. To je ipak previše ofanzivna postavka igre, pa sumnjamo da ćemo je često gledati.

Sistem sa dva napadača, a ovde konkretno govorimo o 3-4-1-2 formaciji, podrazumeva da tandem u špicu čine Piter Olajinka i Žan Filip Kraso. Obojica su sa po dva gola tokom priprema pokazala da zavređuju tu poziciju, ali problem je u tome što im je jedina zamena 18-godišnji Mijatović.

Možda uprava Zvezde na kraju ipak iznenadi i dovede neko novo pojačanje na toj poziciji, a onda opet možda se Bahar na kraju odluči i da se vrati na sistem sa jednim napadačem.

Ipak, generalna proba pred start nove sezone pokazala je da Bahar već ima izuzetno konkurentan tim, i to za Evropu.

Crveno-beli su "razbili" ni manje ni više nego italijansku Fiorentinu i izazvali pravu ekstazu kod svojih navijača.

Pet golova za pola sata igre je zagolicalo maštu najvećih optimista među zvezdašima koji više ne maštaju proleće u Evropi, već znatno više od toga.

Dani su visokog napona, barem na ovoj strani Topčiderskog brda...

........................................

Dušan Đukanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.