Srpske heroine: Otac preminuo, majka radi u rudniku, a njih dve rekorderke

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske heroine: Otac preminuo, majka radi u rudniku, a njih dve rekorderke

Dvanaestogodišnja Ivana Ilić ostvarila je odličan rezultat i postavila državni rekord u sprintu na nedavno održanom atletskom prvenstvu Srbije u Novom Sadu.

Ova mlada atletičarka, članica AK "Takovo" iz Gornjeg Milanovca, i njena rođena sestra Nevena (14) u protekle dve godine osvojile su 70 medalja u raznim disciplinama.

Kako je saopšteno iz tamošnje lokalne samouprave, predsednik opštine Gornji Milanovac, Milisav Mirković upriličio je tim povodom prijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za ove mlade sportistkinje i trenera Milivoja Uroševića.

Ivana je na prvenstvu Srbije za mlađe pionirke ostavila sve druge takmičarske iza sebe, pretrčavši 60 metara za svega 8,35 sekundi, i tako postavila državni rekord i osvojila titulu prvaka u konkurenciji 62 takmičara.

To je bilo njeno prvo nadmetanje sa vršnjakinjama, jer je do sada trčala sa atletičarkama starijim od sebe.

Sestre Ilić počele su da se bave atletikom rekreativno, ali su se zahvaljujući rezultatima kvalifikovale za ozbiljna takmičenja.

Odlične su učenice OŠ "Sveti Sava", a kompanija Rudnik i flotacija Rudnik pomažu ih stipendijama. Na republičkom prvenstvu u Novom Sadu pojavile su se upravo zahvaljujući tim donacijama Rudnika, gde im je otac Dragan pre deset godina nastradao kao rudar. Posle očeve smrti njihova majka Lela Ilić (40) dobila je posao u Rudniku olova i cinka, gde sada radi kao arhivar, a kupili su im i stan u Gornjem Milanovcu gde žive od jedne plate.

Gornjomilanovačka lokalna samouprava obećala je da će mladim sprinterkama donirati opremu, i pomoći u pronalaženju boljih termina za treniranje, jer su svojim rezultatima to zaslužile.

Ivanu i Nevenu očekuje takmičenje u okviru OSIURS-a, a zatim prvenstvo centralne Srbije, kao i državni šampionat u Sremskoj Mitrovici.

Ovim devojčicama uzor je naša atletičarka Ivana Španović i nadaju se da će za nekoliko godina zaslužiti dres reprezentacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.