Srpska atletika sa nikad više talenata – oborena čak četiri državna rekorda

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 11:41

Srpska atletika sa nikad više talenata – oborena čak četiri državna rekorda

Prethodnog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za mladje juniore, kao i Prvenstvo Srbije u višebojima za seniore.

Takmičenje se održalo na atletskom stadionu u Novom Pazaru, a učestvovalo je preko 250 atletičara iz 40 klubova.

Oborena su dva državna rekorda, jedan najbolji rezultat i jedan izjednačen državni rekord.

Zaria Kaličan (TJB) pobedila je i postavila novi najbolji rezultat za pionirke u troskoku skočivši 12.34 m, što je skoro metar više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od njenog ličnog rekorda. Samo dan kasnije, Zaria je postala državna šampionka i u skoku uvis preskočivši 176 cm i osvojila srebrnu medalju u skoku udalj novim ličnim rekordom 5.61 m. Ovo čudo od deteta je tek u pionirskim danima, a već ostvaruje neverovatne rezultate i pomera granice kraljice sportova.

Pored Zarije Kaličan, na Prvenstvu Srbije u atletici za mlade juniore/ke bilo je još mnogo talentovanih atletičara koji su ostvarili značajne uspehe. Među njima se istakla Mejra Mehmedović iz kluba NOP, koja je osvojila zlatnu medalju u trci na 2000 m stipl i postavila novi nacionalni rekord za mladje juniorke sa vremenom od 6:38,70. Njen impresivan rezultat svedoči o njenom izuzetnom talentu i predstavlja veliku nadu za budućnost srpske atletike.

Drugi dan takmičenja doneo je još jedan spektakularan trenutak kada je Mina Amidžić iz kluba CZB oborila državni rekord u bacanju kladiva. Njen sjajan hitac od 59.00 m nije samo osigurao zlatnu medalju, već je i postavio novi standard za sve buduće atletičarke u toj disciplini. Mina je demonstrirala izvanrednu snagu i tehniku, što je rezultiralo impresivnim dostignućem na nacionalnom nivou.

Pored pojedinačnih uspeha, ekipa Atletskog kluba Mladost Zemun iznenadila je sve prisutne izjednačivši državni rekord za mladje juniorke u štafeti na 100+200+300+400 m. Njihova koordinacija i brzina omogućili su im da izjednačne državni rekord za mladje juniorke.

Još jedno atletsko takmičenje pokazalo je da srpski atletičari i atletičarke imaju neosporni talenat i potencijal za postizanje izvanrednih rezultata. Sve rezultate možete naći na sledećem linku - https://serbia.opentrack.run/sr-latn/x/2023/SRB/23ps-u18/ .

U narednom periodu naše atletičare očekuje nekoliko medjunarodnih takmičenja: Prvenstvo Evrope za mladje seniore/ke (13. – 16.07.), Prvenstvo Balkana za seniore/ke koje će se održati u Kraljevu (22. – 23.07.), EYOF za mladje juniore/ke (23. – 29.07.). Dok je sam kraj jula rezervisan za seniorsko državno prvenstvo koje će se održati u Kraljevu 29. i 30. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpska atletika sa nikad više talenata: Oborena četiri državna rekorda

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 10.Jul.2023

Pred srpskom atletikom je velika budućnost Prethodnog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za mladje juniore i juniorke kao i Prvenstvo Srbije u višebojima za seniore i seniorke. Takmičenje se održalo na atletskom stadionu u Novom Pazaru, a učestvovalo je preko 250 atletičara iz 40 klubova. Oborena...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.