Srpkinje upucale dve medalje na Univerzijadi

Izvor: RTS, 05.Jul.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje "upucale" dve medalje na Univerzijadi

Ženska streljačka reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnom puškom osvojila je sa 1.242,5 krugova srebrnu medalju prvog dana streljačkog turnira na Univerzijadi u Gvangdžuu u Koreji. Reprezentativka Srbije Ivana Maksimović osvojila je bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji.
Maksimovićeva se u pojedinačnoj konkurenciji vazdušom puškom na deset metara okitila bronzom sa 184,3 kruga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzela je Najmeh Kedmati iz Irana sa 206,6 krugova, a druga je bila Gabrijela Vognarova sa 0,9 lošijim rezultatom.
"Ova discplina nije moja najjača u ovom trenutku, pošto je sezona u malokalibarskom oružju završena pre par meseci. Više mogu da očekujem od trostava i ležećeg stava. Finale kao finale, uvek je neizvesno sve do kraja, ja sam se dobro držala i uspela sam da osvojim bronzu", rekla je Maksimovićeva.
Maksimovićeva je zajedno sa Katarinom Biserčić i Draganom Todorović osvojila srebro u timskoj konkurenciji sa rezultatom 1245,6 krugova. Ispred njih su se našle reprezentacija Kine, dok je bronza pripala Iranu.

"Veoma sam zadovoljna ekipnom medaljom, išle smo na zlato kao i uvek, ali Kineskinje su došle u najboljem sastavu i bile su jako kvalitetne danas. Mi smo pokazale da smo najbolja evropska ekipa i da smo kao i uvek bile na visokom nivou", kazala je Ivana Maksimović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Strelci startovali srebrom i bronzom

Izvor: Politika, 05.Jul.2015

Prvu medalju na Univerzijadi osvojila je drugim mestom ženska ekipa vazdušnom puškom u sastavu Ivana Maksimović, Katarina Biserčić i Dragana Todorović.– Maksimovićeva osvojila bronzu pojedinačno..Od našeg izveštača..Gvandžu - Na prošloj Univerzijadi 2013. godine strelci Čotra, Mazinjanin...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.