Srpkinje u finalu EP posle produžetka sa Italijom

Izvor: N1 televizija, 14.Jul.2018, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje u finalu EP posle produžetka sa Italijom

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u finale Evropskog prvenstva U20 u mađarskom Šopronu, pošto je u polufinalu savladala Italiju rezultatom 64:58 posle produžetka.

Izabranice selektora Miloša Pavlovića će u finalu igrati protiv boljih iz duela Španija - Holandija.

Mlade srpske košarkašice su na 1:28 do kraja poslednje deonice imale tri poena prednosti (56:53), ali je Beatris del Pero pogodila za tri, a pošto do kraja regularnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << toka nije bilo više poena otišlo se u produžetak (56:56).

U dodatnih pet minuta su se Srpkinje bolje snašle i produžetak dobile sa 8:2. Ivana Raca i Ivana Katanić su tada pogodile po trojku, a Raca je sa dva uspešno realizovana slobodna bacanja postavila konačan rezultat u velikom trijumfu.

Najefikasnija u srpskom timu je bila Teodora Turudić sa 15 poena, Marija Stojanović je dodala dva poena manje, dok je Mina Đorđević uz devet poena uhvatila i deset skokova. Ivana Raca je imala devet poena, a Ivana Katanić šest poena i sedam skokova.

U ekipi Italije sa po 11 poena su najbolje bile Olbis Futo Andre i Martina Fasina.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija igra za evropsko zlato!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jul.2018

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u mađarskom Šopronu. Izabranice selektora Miloša Pavlovića u polufinalu su savladale Italiju sa 64:58 (18:16, 15:22, 8:6, 15:12, 8:2). Srbija će u velikom finalu igraće u nedelju od 20.15 protiv pobednika...

Nastavak na MozzartSport.com...

SRBIJO, BUDI PONOSNA! OVA DECA SU POKAZALA KAKO SE GINE ZA DRES REPREZENTACIJE! Nikad ne otpisujte naše JADRANKE! Kako su mlade SRPSKE KOŠARKAŠICE napravile čudo u Mađarskoj! (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 15.Jul.2018, 12:55

Mlada ženska košarkaška reperezentacija (U20) napravila je neverovatan uspeh na Evropskom prvenstvu koje se održava u mađarskom Šopronu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.