Srpkinje ne bi da kalkulišu – idu na pobedu protiv Australije

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 10:38

Srpkinje ne bi da kalkulišu – idu na pobedu protiv Australije

Košarkašica Srbije Dragana Stanković izjavila je da je zadovoljna pobedom protiv Brazila i dodala da se nada trijumfu protiv Australije.

Košarkašice Srbije su noćas u Belemu pobedile Brazil rezultatom 72:65 u meču drugog kola kvalifikacija za OI u Parizu, dok je Australija nadigrala Nemačku 85:52.

"Utakmica je bila vrlo teška, pred mnogo publike, bilo je zadovoljstvo igrati ovde. Posle prve utakmice u kojoj smo bile loše, probudile smo se i dale sve od sebe. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bilo je jako teško, ali imale smo bolju energiju i zato smo dobile utakmicu", izjavila je Dragana Stanković, prenosi zvanični sajt KSS.

Srbija će večeras od 21 sat igrati protiv Australije. Košarkašice Australije se nalaze na prvom mestu na tabeli sa četiri boda, a ova selekcija je obezbedila plasman na OI.

Nemačka i Srbija imaju po tri boda, dok je Brazil poslednji sa dva. Plasman na OI izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.

"Već smo igrali protiv Australije, znali smo da će i ova utakmica biti jako zahtevna fizički. Pripremićemo se, videćemo kako će sve izgledati, nadam se da ćemo pobediti", dodala je Dragana Stanković.

Košarkašica Srbije Ivon Anderson je istakla da je srećna zbog pobede protiv Brazila.

"Utakmica je bila jako teška, pred punom dvoranom, koja je bodrila svoj tim i srećna sam što smo pobedile. Očekuje nas meč protiv Australije, koja se već plasirala na OI, mi ostali se borimo za to. Odmorićemo se, sakupiti energiju i boriti se… Budite uz nas, daćemo maksimum…", izjavila je Anderson.

U drugom meču trećeg kola igraće Brazil i Nemačka, a ovaj duel će početi u ponoć po centralnoevropskom vremenu. Košarkašice Srbije će izboriti OI u Parizu ako pobede Australiju.

U suprotnom, konačan plasman na tabeli biće poznat posle duela Nemačke i Brazila. Ako Nemačka pobedi Brazil ili izgubi sa manje od sedam poena razlike, Srbija ide na OI.

Srbija će izboriti olimpijsku vizu i ako Brazil pobedi sa osam ili više poena razlike, jer u tom slučaju Nemačka ostaje bez plasmana na OI.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nadamo se pobedi nad Australijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2024

Plasman je u Pariz je vrlo blizu...Košarkašica Srbije Dragana Stanković izjavila je da je zadovoljna pobedom protiv Brazila i dodala da se nada trijumfu protiv Australije u meču poslednjeg, trećeg kola kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu...Košarkašice Srbije su noćas u Belemu pobedile Brazil...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.