Šrivadanaprabha oterao i Ranijerijevog naslednika

Izvor: Mondo, 17.Okt.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šrivadanaprabha oterao i Ranijerijevog naslednika

Šekspirov komad na "King Power" stadionu završen je naglo, otkazom posle 26 utakmica. "Lisice" je ostavio tamo gde ih je i zatekao - ispod crte u Premijer ligi.

Krejg Šekspir (53), dugogodišnji verni asistent poznatog engleskog menadžera Najdžela Pirsona, koji je odlučio da ostane u Lesteru kada je umesto Pirsona u klub došao Klaudio Ranijeri - nije dugo potrajao tom klubu kao menadžer!

Otpušten je danas nakon što je zabeležio jednu pobedu u deset kola >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Premijer lige i vratio klub ispod crte, odakle ga je uspešno izvukao prošlog proleća dok su Džejmi Vardi i ostali još bili zvanični prvaci države.

Bivši fudbaler više nižerazrednih engleskih klubova impresionirao je krajem februara prošle godine temperamentnog vlasnika "lisica", Višaja Šrivadanaprabhu, koji se našao pod velikim pritiskom javnosti posle odluke da smeni tvorca senzacionalne titule prvaka Engleske, Ranijera, ali je i sam "pao pod mač" ovog utorka, dan posle remija 1:1 sa Vest Bromvič Albionom na "King Power" stadionu.

Bio je to šesti prvenstveni nastup Šekspirovog tima bez trijumfa nakon što je 19. avgusta zabeležena prva i, za sada, poslednja pobeda u ligi - nad Brajtonom 2:0.

Foto: (Nick Potts/PA via AP)

Sa skorom 1-3-4 (10:13), Lester je prvi ispod crte i sada će tajlandski biznismen morati da pronađe nekoga ko će Šekspira jednako dobro odmeniti kao on Ranijerija.

Dok je svet brujao o tome da li je Šrivadanaprabha "smeo ili ne" da otpusti Italijana u prvoj njegovoj sezoni posle osvojene titule, Šekspir se februarskom pobedom nad Liverpulom od 3:1 i potom martovskom nad Halom istim rezultatom nametnuo kao jedino logično rešenje, pa mu je izbrisan v. d. status ispred imena i ponuđen ugovor do 2020. godine koji je "večiti asistent" oberučke prihvatio.

Od tog dana, do danas, skor Šekspira na klupi Lestera iznosi 9-6-9, s tim da je daleko veći broj pobeda zabeležen u finišu prošle sezone.

Šekspir je u menadžerske vode ušao u Vest Bromvič Albionu, klubu iz rodnog Birmingema, a potom se "skapirao" sa Pirsonom sa kojim je radio u Lesteru (103 utakmice), Halu (63) i ponovo Lesteru (182), međutim kada je Pirson drugi put dobio otkaz među "lisicama", a Ranijeri priliku da ponovo radi na Ostrvu, Šekspir se rastao sa dugogodišnjim mentorom i ostao u stručnom štabu italijanskog taktičara.

Ispostavilo se da mu je taj potez, ovako ili onako, dobio priliku da se konačno oprobao kao prvi pored aut linije i ta prilika trajala je od 23. februara do danas.

Ko će biti njegov naslednik?

Verovatno Šrivadanaprabha zna…

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.