Srećni Nikola i razočarani Pako

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećni Nikola i razočarani Pako

Čelnici poslednjeplasiranih timova Serije A i Primere povukli su potpuno različite poteze u nezavidnoj situaciji.

Krotone je u prvih šest kola italijanskog prvenstva osvojio jedan, a Granada na isto toliko mečeva u Španiji - dva boda.

I jedan i drugi učinak u ovom trenutku vrede minimalno, za poslednje mesto na tabeli, a zanimljivo je kako se takva situacija odrazila na trenere pomenutih timova.

Šef struke Krotonea, debitanta u Seriji A, dobio je bezrezervnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << podršku predsednika kluba, dok je njegovom kolegi iz Granade uručen otkaz.

"Davide Nikola će biti naš trener do kraja sezone", jasan je bio predsednik Rafael Vrena u izjavi italijanskim medijima, mada je verovatno i njemu jasno da Krotone nema kvalitet da izbegne neko od poslednja tri mesta.

Nikola (43) je u junu preuzeo ekipu od Hrvata Ivana Jurića, koji je prešao u Đenovu.

U Granadi, istovremeno, nisu imali strpljenja za Paka Hemeza (46), koga su iz Rajo Valjekana doveli ovog leta.

On je posle Paka Ajesterana u Valensiji, postao druga trenerska "žrtva" u Primeri 2016/17 i nije se libio da kaže šta misli o takvom potezu uprave.

"Nekada su mi govorili da u fudbalu postoje srednjeročni i dugoročni projekti, ali sve je to bila laž. Važno je samo pobeđivati i pobeđivati. Ako ne pobeđuješ sve vreme, stvari odlaze dođavola. Isprva je sve divno, međutim, ako tim počne da gubi, sve se menja. Ali, ja još imam želju da radim, videćemo gde", poručio je Pako Hemez, svojevremeno odlični štoper Deportiva, Saragose i reprezentacije Španije, za koju je nastupio 21 put.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.