Izvor: Glas javnosti, 06.Okt.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srce veće od pameti

Beograd je u nedelju uveče svedočio bokserskom spektaklu kakav dugo nije viđen na našim prostorima. Delirijum u hali „Šumice“, preko 2.000 ljudi na nogama, energija koja izbija na sve strane i onda tajac. Na pola devete runde, već izvesno poraženi Rus Aleksej Jevčenko iz kontre je pogodio našeg Bogdana Mitića i poslao ga na patos. Samo očaj svih prisutnih ostao je da lebdi u vazduhu.

Kad je srce veće od pameti do konačnog cilja se teško stiže. Tako je bilo i preksinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u borbi za titulu prvaka Evrope zemalja van Evropske unije. Sve do strašnog, i po Mitića kobnog udarca izgledalo je da će šampionski pojas pripasti našem borcu. Ali, neopreznost i prevelika želja za trijumfom uzeli su danak. Bolan i težak.

- Ovo nije bio meč nego film. Epska borba. Bogdan nije izdržao pritisak prepunih tribina i hteo je da pokaže više nego što može - prvi je komentar Dragana Ignjatovića, menadžera „Serbijan fajter promoušn agencije“, koja je organizovala boksersku reviju.

Posle tri pobede srpskih boraca u uvodnim mečevima dugo očekivana borba Mitića i Jevčenka nije počela kako je planirana. Naš bokser je krenuo „grlom u jagode“, u serijama napadao Rusa i već u prvoj rundi naleteo na kontru koja ga je poslala na pod. Ustao je odmah, očigledno dobio dobru opomenu i počeo da boksuje mnogo pametnije. Uprkos zatvorenom oku, Bogdan je iz runde u rundu bivao bolji i stičući sve veću bodovnu prednost. Tada je želju da dotuče Rusa skupo platio. Sevnula je desnica i Bogdan je pretrpeo težak nokaut. Titula je otišla Rusu, a publika je dobila kraj bez hepienda...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.