Srbin najbolji strelac švajcarske Superlige! (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2019, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin najbolji strelac švajcarske Superlige! (video)

Napadač Tuna sa dva danas postignuta pogotka izbio na čelo liste strelaca.

Tun je na gostovanju u Sent Galenu slavio sa 1:3 (0:1), izbili su tako na drugo mesto na tabeli švajcarskog šampionata.

Ipak, detalj koji je privukao pažnju ovdašnje javnosti je da je dvostruki strelac na pomenutom susretu bio napadač srpskog porekla Dejan Sorgić.

Ovaj 29-godišnji napadač je rođen u Švajcarskoj i čitavu karijeru je tamo i proveo, a sa dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << današnja pogotka izbio je na čelo liste strelaca u tamošnjoj Superligi.

Najpre se u 16. minutu odlično snašao nakon izvrsnog pasa Glarnera i iz nezgodnog ugla poslao loptu ka daljoj stativi u mrežu rivala.

Povisio je potom makedonski čuvar mreže Stojanović, autogolom prednost Tuna na 2:0, da bi u 70. minutu ponovo na scenu stupio Sorgić.

Majstorski je prihvatio centaršut Tosetija i laku matirao Stojanovića za 3:0.

Konačan rezultat postavio je Bakajoko u četvrtom minutu nadoknade.

Sorgić je, kao što smo i napisali, sada prvi strelac švajcarske Superlige sa 14 pogodaka, ima jedan više od napadača Jang Bojsa Giljea Oroa, dok je duplo manje golova od Sorgića ove sezone postigao Miralem Sulejmani, što je takođe odličan učinak, posebno kada se u ozbir uzme da je bivši igrač Partizana, Herenvena, Ajaksa i Benfike imao problema sa povredama.

16’ | TOR! Sorgic mit dem 0:1 für den FC Thun!#SGTHU #SFL #RSL pic.twitter.com/XYwfj2C756

— SwissFootballLeague (@News_SFL) 16. фебруар 2019.

70’ | TOR! Das dritte Tor für den FC Thun. Doppelpack für Sorgic! #SGTHU #SFL #RSL pic.twitter.com/xh7phv8dZ6

— SwissFootballLeague (@News_SFL) 16. фебруар 2019.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.