Izvor: MozzartSport.com, 20.Nov.2021, 23:50

Srbijo, imaš jednog od najboljih igrača na svetu! Istorijski spektakl, sedam golova i prvi poraz Milana (VIDEO)

Dušan Vlahović briljirao, Rosnerima nisu pomogla dva gola Ibrahimovića...

Spektakularna utakmica u Firenci! Neće čak biti pretenciozno ako kažemo - za istoriju! Sedam golova, triler-uzbuđenja, još jedna velika noć Dušana Vlahovića i Fjorentina koja je u jednom momentu stavila na kocku najveću pobedu u sezoni. Milan je ozbiljno podbacio u ovom derbiju. I ne samo to. Imao je nesreću da do izražaja u potpunosti dođe hendikep u vidu izostanka prvog golmana Majka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Menjana, a potom mu se dogodilo i da bude predmet najfinije inspiracije momka u kog svojevremeno nisu verovala čak tri njegova trenera - Rikarda Saponare. Zlatan Ibrahimović (uz nesebičnu "asistenciju" Džeka Bonaventure) i Teo Ernandez digli su Rosonere iz pepela, da bi ih tamo (u pepeo), svojim drugim golom na meču poslao strašni srpski napadač: Dušan Silni Vlahović!

Epilog svega: Prvi poraz Milana u sezoni i Vlahovićev skok na prvo mesto liste strelaca u Seriji A - 4:3!

Uz potvrdu: DA, SRBIJA TRENUTNO IMA JEDNOG OD NAJBOLJIH IGRAČA NA SVETU!

I prošle sezone na ovom istom stadionu gledali smo strašan meč. Vodio je Milan, okrenula Fjorentina na 2:1, da bi u finišu gosti došli do sva tri boda novim preokretom.

Nije Milan imao snage za tako nešto večeras...

Sve ostaje u drugom planu noćas usled jedne od najboljih partija u karijeri srpskog asa u usponu koji je na sigurnom putu da svoje ime upiše među naše najveće igrače svih vremena. Sa 21 godinom igrati na ovom nivou u ligi gde se po mnogima najteže postižu golovi - to se viđa jednom u 50 godina.

U senci Dušana Vlahovića ostaju i dva gola njegovog idola Zlatana Ibrahimovića. Uradio je sjajni veteran sve što je do njega. Na tri 0:3 u razmaku od pet minuta pogodio dva puta i oživeo Rosonere. Onda je u sudijskoj nadoknadi "naterao" Venutija da zatrese sopstvenu mrežu za 3:4, međutim ispostavilo se da je to bio poslednji trzaj gostiju...

Ostaće pitanje - pre svega među navijačima Milana - kako bi se sve završilo da u 15. minutu utakmice Ćiprijan Tatarušanu nije poklonio gol svom bivšem klubu, no ni taj detalj ne može da umanji veličanstvenu partiju Vlahovića.

Pored gola koji je teško ranio sedmostrukog šampiona Evrope (3:0) i onog koji će ga definitivno otpisati (4:2), srpski napadač upisao je i asistenciju. Bilo je to pas za prelep pogodak Rikarda Saponare, kada je Viola najavila da može do velikog trijumfa.

Takođe, tokom svih 90 minuta napadač Fjorentine vodio je veliku bitku sa Simonom Kjerom, trpeo ozbiljne batine i iz svega uspeo da se izdigne, te bude najbolji kada je najvažnije.

Greh bi bio ne pomenuti veoma dobru igru veziste domaćeg sastava Alfreda Dankana. On se kod prvog gola najbolje snašao u šesnaestercu Milana, a onda je za prvi Vlahovićev gol poslao idealnu loptu...

Dušan Vlahović odigrao je 14 utakmica ove sezone i trenutno ima učinak od 12 golova! U Seriji A sakupio ih je deset, što će reći da deli prvo mesto na listi strelaca sa Ćirom Imobileom.

A tu je i podatak za istoriju: Srbin se izjednačio sa legendarnim Kurtom Hamrinom po broju golova u kalendarskoj godini - 27. Nikada nijedan igrač Viole nije bio efikasniji. Pritom, Vlahović ima mesec dana da ga pretekne.

U Milanu se do juče pričalo o istorijskom startu, najboljem od postanka kluba, sa deset pobeda u prvih 12 kola. Od sutra bi, opet, moglo da se govori o krizi jer ovo je treća utakmica u nizu koju Rosoneri nisu uspeli da dobiju.

A već za tri dana čeka ih gostovanje Atletiku u Madridu...

SERIJA A – 13. KOLO

Subota

Atalanta - Specija 5:2 (3:1)

/Pašalić 18 i 41, Zapata 37 pen, Murijel 83, Malinovski 89 - Nzola 11 i 90+1/

Lacio - Juventus 0:2 (0:1)

/Bonuči 23 i 83 penali/

Fjorentina - Milan 4:3 (2:0)

/Dankan 15, Saponara 45+2, Vlahović 60, 86 - Ibrahimović 62, 67, 90+5/

Nedelja

12.30: (1,70) Sasuolo (3,90) Kaljari (5,50)

15.00: (1,63) Bolonja (3,90) Venecija (6,25)

15.00: (3,05) Salernitana (3,25) Sampdorija (2,55)

18.00: (2,35) Inter (3,40) Napoli (3,25)

20.45: (5,40) Đenova (3,70) Roma (1,75)

Ponedeljak

18.30: (1,85) Verona (3,70) Empoli (4,60)

20.45: (2,10) Torino (3,40) Udineze (3,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.