Srbiji neće biti lako u Skoplju

Izvor: Blic, 31.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji neće biti lako u Skoplju

Prijateljska utakmica Makedonija - Srbija prilika je da se ljubitelji fudbala podsete na neka prošla vremena kada se sa osmehom išlo na stadione. Darko Pančev, legendarni fudbaler Vardara i Crvene zvezde, danas je direktor pomenutog kluba iz Skoplja, kojem pokušava da vrati imidž i slavu iz osamdesetih godina. Kako kaže za „Blic", u slobodno vreme pika fudbal sa nekadašnjim saigračima.

- Dva puta nedeljno odmeravamo snage na malom fudbalu. Na terenu su sve bivši prvotimci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vardara, mnogi bi se iznenadili kada bi danas videli pojedine akcije i golove u našoj režiji.



Približava se duel reprezentacija Makedonije i Srbije?

- Mislim da će proteći bez nekih posebnih tenzija, jer je u pitanju prijateljski meč. Naša reprezentacija dosta dobro igra takve utakmice i iz tog razloga smatram da je Makedonija favorit. Naravno, uvek se postavlja pitanje da li je to i pravo merilo vrednosti, odnosno koliko se naš protivnik zalaže prilikom tih duela.



Obe reprezentacije su rezultatski loše prošle u kvalifikacijama

za Evro 2008?

- Tvrdim da su i Makedonija i Srbija mogle da izbore bolji plasman. U kvalifikacijama za Mondijal u Južnoj Africi imaju šansu za iskupljenje, iako su grupe u kojima se nalaze veoma kvalitetne i atraktivne. Pratio sam Srbiju u proteklom ciklusu, nije smela sebi da dozvoli da izgubi bodove na nekim mečevima, a i od doskorašnjeg selektora Klementea očekivao sam više.



Makedonija i Srbija se susreću sa istim problemima u reprezentaciji, uglavnom igraju „stranci"?


- Prvenstva su nam slaba i normalno je da reprezentativci stižu iz inostranstva. To je realnost. Kada budemo sredili domaće takmičenje i ostale prateće uslove, možemo da očekujemo i da za reprezentaciju nastupaju igrači iz domaćih klubova.



U Evropi je trend da reprezentacije preuzimaju mladi stručnjaci, a primeri su brojni, od Bilića, Stoičkova, Hadžija, Van Bastena, Klinsmana, do Kodra i Đukića?

- Nemam ništa protiv da selektori budu mladi i neiskusni, važno je da su bili dobri igrači, uspešni u svom poslu. To je već neka garancija za dobar rad.



Kako gledate na eventualno formiranje fudbalske Jadranske lige, po uzoru na košarkašku?


- Formiranje takve lige bila bi najbolja stvar za podizanje kvaliteta fudbala na prostorima bivše Jugoslavije. Pozdravljam ideju, bio bi to izvanredan potez.



Nedavno je najbolji fudbaler Makedonije Ivan Tričkovski prešao u Crvenu zvezdu?

- Ne bih komentarisao ništa posebno, pustimo da vreme pokaže da li je Zvezda napravila dobar potez. Ja sam svoje mišljenje rekao direktoru Stevanu Stojanoviću kada me je zvao.



Čujete li se i sa ostalim saigračima iz zlatnog doba Crvene zvezde?


- Svako je otišao svojim putem, ali se koliko-toliko trudimo da ostanemo u kontaktu. Iskoristio bih ovu priliku i da pozdravim bivše saigrače - završio je Pančev.

Bolje sa Đukićem

Đukić je nedavno preuzeo mesto selektora Srbije, koliko ga poznajete?

- Đukića poznajem više kao igrača nego kao trenera, ali imam pozitivno mišljenje o njemu i njegovom radu. Očekujem određene pozitivne pomake i želim mu puno uspeha.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.