Srbiji četiri medalje na 7. Kupu nacija u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji četiri medalje na 7. Kupu nacija u Somboru

U Kategoriji mladih do 69 kilograma, reprezentativka Srbije, Aleksandra Rapaić, u borbi za zlato deklasirala je Hrvaticu Ivonu Brnić.

Dva nokdauna i prekid u drugoj rundi su borbenoj srpkinji bili više nego dovoljni za prvo mesto u ovoj kategoriji.

"Nisam očekivala da ću ovako da pobedim. Imala sam dve protivnice. Pobedila sam Kazahstanku u polufinalu, takođe prekidom, ali u trećoj rundi, i sada reprezentativku Hrvatske, takođe prekidom. Presrećna sam, ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za mene veliki uspeh", izjavila je Aleksandra Rapaić.

Uz Aleksandru, zlato za Srbiju na Sedmom Kupu nacija osvojile su još i Bojana Dragičević, u kategoriji juniorki do 57 kilograma, i Zorana Nikolić, u kategoriji mladih.

Prema rečima selektora, Marka Tubića, izuzetan uspeh napravila je i Jelena Zekić, koja je prvi put nastupila u seniorskoj konkurenciji i osvojila bronzanu medalju.

Sedmi kup nacija u Somboru, na kojem je učestvovalo 29 zemalja, prema ocenama supervizora Evropske bokserske federacije, svrstan je u A kategoriju turnira, pa se očekuje da će sledeći nastup na ovom takmičenju biti normiran i za Olimpijske igre.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.