Srbiji bod protiv Rusije i plasman na finalni turnir!

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji bod protiv Rusije i plasman na finalni turnir!

  Srbija – Rusija 2:3 (13:25, 25:21, 25:22, 17:25, 8:15) 
Dvorana: „Arijake Koloseum”. Gledalaca: 4.600. Sudije: Luis Herardo Masijas (Meksiko) i Mohamad Šahmiri (Irana).
SRBIJA: Lazarević, Malagurski 23, Krsmanović 6, Malešević 1, Molnar 15, Antonijević 1, Vesović, Ognjenović 2, Nikolić 5, Ninković 3, Rašić 18, Popović (libero). Trener: Zoran Terzić.
RUSIJA: Borisenko 6, Mahno 8, Kuzjakina, Bukrejeva, Gončarova 14, Fatejeva 5, Morozova 9, Gamova 26, Starceva, Kabešova (libero), Merkulova 14, Matijenko 1. Trener: Vladimir Kuzjutkin.

Srbija je već u debitantskoj sezoni uspela da se plasira na finalni turnir Gran Prija, takmičenju koje je pandan Svetskoj ligi odbojkaša. I pored poraza koje su doživele u drugom meču trećeg vikenda Gran Prija u Tokiju protiv Rusije, Plave su osvojile važan bod.
Ispostavilo se, posle rezultata ostalih mečeva, da je to bilo dovoljno da se i teoretski obezbedi plasman među osam najboljih timova, koji će za titulu igrati u Makau.
Nije Srbija uspela da savlada Rusiju, ali je pružila odličnu igru protiv svetskog prvaka. Izabranice Zorana Terzića loše su počele meč, pa je Rusija prvi set dobila sa 25:13.
Nastavak je bio potpuno drugačiji. Srbija je zaigrala mnogo bolje, pre svega agresivnije i to je rezultiralo sa dva uzastopna osvojena seta i vođstvom od 2:1.

U četvrtom setu, Rusija je u finišu stekla veliku prednost i izjednačila na 2:2. Peti set je počeo izjednačeno, ali samo do 3:3, kad je Rusija na servis Jekaterine Gamove napravila seriju od 7:0. Tada je bilo izvesno da će dva boda pripasti Rusiji.
Plave će u nedelju, u poslednjem, trećem kolu L grupe igrati protiv Koreje od 08,00 časova po našem vremenu.
Tabela: Brazil 24 boda, Rusija 21, SAD (meč manje) i Srbija po 17, Italija (meč manje) 16, Japan 15, Koreja i Poljska po 13, Tajland (meč manje) 12, Kina (meč manje) 11, Nemačka 7, Kuba (meč manje) 6, Dominikana 6, Argentina 4, Kazahstan (meč manje) 1, Peru bez bodova.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.