Srbija želi dve pobede protiv Kube

Izvor: B92, 15.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija želi dve pobede protiv Kube



Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da su ciljevi državnog tima uvek isti - pobede, tako da će naši odbojkaši na utakmicama četvrtog vikenda C grupe Svetske lige u subotu u Beogradu i nedelju u Novom Sadu protiv selekcije Kube sve učiniti da ostvare uspeh.

"U ovom trenutku ne mogu reći kojih 12 odbojkaša će igrati protiv Kube. To ćemo odlučiti tek večeras uoči tehničkog sastanka. Jedino je izvesno da Miljković neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrati", rekao je Kolaković na konferenciji za novinare.

Primač naše ekipe Bojan Janić je istakao da ekipa želi da podigne nivo igre i da zabeleži dva nova trijumfa.

"U Havani je bila izuzetna atmosfera, pa verujem da će Pionir i Spens biti ispunjeni. Mnogo je lepše igrati pred punim tribinama, čak i kada je 15.000 ljudi protiv vas. Ovo će nam biti prva utakmica u Beogradu i nadam se da ćemo imati pravu podršku. Takođe, očekujem više gledalaca u Novom Sadu, gradu odbojke, pogotovo što je Kuba daleko atraktivniji rival nego Egipat", objasnio je Janić.

Kubanski selektor Orlando Samjuel Blek je naglasio da izuzetno respektuje ekipu Srbije i njen kvalitet.

"Mi takođe imamo mlade igrače i trudimo se da oni kroz Svetsku ligu steknu određeno iskustvo. Neće biti ni malo lako, ali želimo da publici u Srbiji prikažemo najbolje što umemo. Voleli bismo da ostvarimo jedan trijumf, a videćemo hoćemo li i uspeti", rekao je Blek, koji će protiv Srbije izvesti isti sastav kao u Havani.

"Svesni smo da ćemo odigrati još dva teška meča protiv kvalitetne Srbije. Naravno, potrudićemo se da odigramo bolje nego u drugom meču u Havani i probati da ostvarimo bar jednu pobedu", ocenio je kapiten kubanske reprezentacije Pavel Pimijenta.

Utakmice između Srbije i Kube sudiće Kun Tae Kim iz Južne Koreje i Tadaši Tonegava iz Japana, a supervizor FIVB je Poljak Edvard Skorek, priznato i poznato ime u svetu odbojke.

Skorek je bio kapiten selekcije Poljske na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976, kada je osvojena zlatna medalja, a igrao je i na svetskom prvenstvu u Meksiku 1974, kada su Poljaci postali šampioni.

Prvu utakmicu Srbija i Kuba će odigrati u subotu u beogradskoj dvorani "Pionir" od 20 časova, dok je drugi duel na programu dan kasnije u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu u istom terminu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.