Srbija (za sada) sa osam olimpijaca

Izvor: B92, 29.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija (za sada) sa osam olimpijaca



Za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine do sada se kvalifikovalo osam sportista Srbije, saopšteno je iz Olimpijskog komiteta Srbije. Olimpijsku normu obezbedili su: Jasna Šekarić (malokalibarski pištolj), Stevan Pletikosić (malokalibarska puška - trostav), Lidija Mihajlović (malokalibarska puška - trostav), Andrija Zlatić (vazdužni pištolj), atletičari: Olivera Jevtić (maraton), Predrag Filipović (brzo hodanje na 20 km), plivači: Mladen Tepavčević (100 m prsno) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Miroslava Najdanovski (100 m slobodno).

Potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije Snežana Lakićević-Stojačić rekla je da 90 odsto sportista tek očekuje kvalifikacije.

"Na osnovu sadašnjih rezultata možemo da pretpostavimo da će učestvovati naši najbolji teniseri, vaterpolisti, odbojkaši i mnogi drugi, ali konačan spisak biće poznat tek u aprilu sledeće godine", rekla je ona.

Član Predsedništva OK Srbije Djordje Perišić istakao je da mnoga pitanja oko predstojećih Olimpijskih igara nisu rešena: "Mislim da se nismo posvetili dovoljno Pekingu. Znamo šta su nam ciljevi - više sportista nego u Atini i više medalja nego u Atini. Ako želimo kasnije da procenimo šta je uspeh, trebalo bi drugačije da postupamo".

On je ukazao da se još ne zna u kojoj će opremi sportisti Srbije nastupati na Olimpijskim igrama 2008. i predložio da se počne sa doping-kontrolom za vreme priprema sportista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.