Srbija vodi protiv Italije sa 1:0

Izvor: RTS, 06.Sep.2009, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija vodi protiv Italije sa 1:0

Odbojkaši Srbije u 3. kolu Evropskog prvenstva u Turskoj pobedili su Italiju sa 3:1 u setovima (25:23, 19:25, 25:12, 25:21). U četvrtfinalnu grupu preneće dva boda. Narednu utakmicu Srbija igra u utorak, rival će biti poznat po završetku 3. kola.

Trener Igor Kolaković nije mogao da računa na povređenog srednjaka Dragana Stankovića, pa će naš primač Nemanja Petrić u slučaju potrebe zaigrati na poziciji srednjeg blokera.

Stanković se povredio u meču protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Češke pred kraj drugog seta, kad ga je zamenio Andrija Gerić.

Blagu prednost na početku meča stekli su Italijani koji su na drugom tehničkom tajm autu imali 16:13. Sa četiri vezana poena naša selekcija je preokrenula i naterala protivnika da juri rezultat. U finišu prvog seta je Srbija povela sa 22:20 i razliku održala do kraja. Bilo je 25.23.

U drugom setu Italijani su vodili sa 22:16 i nije im bilo teško da sačuvaju razliku do kraja (25:19).

Naši odbojkaši sjajno su počeli treći preiod. Blokovima Kovačevića i Podraščanina i sjajnim servisima Miljkovića Srbija je povela sa 6:1, sredinom seta bilo je sedam poena prednosti, na kraju čak 25:12. Korektori Italije Lasko i Gavoto nisu osvojili ni jedan poen u trećem setu.

U četvrtom delu uspeli smo da steknemo dva razlike tek na drugom tehničkom tajm auto 16:14. Dobrim servisima, upornom igrom u odbrani odbojkaši Srbije rešili su i ovaj set sa 25:21.

U četvrtfinalnu grupu Bugarska prenosi četiri boda, Srbija dva, a Italija ni jedan. Protivnici će nam biti Rusija, Holandija i Finska. 

Srbija: Kovačević 13, Janić 10, Petković, Samardžić, Grbić 2, Nikić, Rosić, Gerić 3, Miljković 20, Starović, Petrić, Podraščanin 5.

Italija: Gavoto, Mania, Vermiljo, Lasko, Ćizola, Martino, Savani, Fortunato, Travica, Biraleli, Sala, Černić.

Prvu utakmicu u drugoj fazi takmičenja Srbija će igrati u utorak protiv Rusije.

Pobedom protiv Italije Srbija je u drugi deo takmičenja prenela dva buda.

Rusija prva u B grupi

U poslednjem kolu B grupe prvenstva Evrope, odbojkaši Rusije pobedili su Finsku rezultatom 3:0 (25:12, 25:14, 25:17).

Prvu fazu takmičenja Rusija je završila sa sve tri pobede i osvojila prvo mesto u grupi, pa će u prvom kolu druge faze takmčienja u utorak od 14 časova igrati protiv Srbije, koja je bila druga u D grupi.

U noformiranoj F grupi Rusija i Bugarska startuju sa po četiri boda, Srbija i Holandija imaju po dva boda, a bez bodova i šansi da se nađu u polufinalu su Finska i Italija.

Srbija - Italija 3:1 (25:23, 19:25, 25:12, 25:21)

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.