Srbija u osmini finala Svetskog Kupa u Pertu protiv Brazila

Izvor: RTS, 07.Okt.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u osmini finala Svetskog Kupa u Pertu protiv Brazila

Reprezentacija Srbije u minifudbalu plasirala se u osminu finala Svetskog kupa koji se igra u Australiji, u gradu Pertu, sa dve pobede i jednim porazom u grupi G. Protivnik našem timu u osmini finala biće Brazil 8. oktobra.
Posle veličanstvene pobede u istorijskom, prvom meču na Svetskom šampionatu, protiv reprezentacije Čilea sa ubedljivih 3:0, naša reprezentacija je prepuna samopouzdanja dočekala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drugu utakmicu u grupi G protiv selekcije Singapura.

"Pre svega bih hteo da se zahvalim i čestitam saigračima na odličnoj utakmici, pristupili smo utakmici maksimalno i pre meča smo se dogovorili šta treba da radimo i sve smo to sproveli na terenu i zato je rezultat bio takav kakav jeste", istakao je Veselin Guberinić, reprezentativac Srbije u mini fudbalu.
Naša reprezentacija u minifudbalu je odmah na startu skrenula veliku pažnju svih ljubitelja minifudbala, savladavši selekciju aktuelnog šampiona Južne Amerike, tako da su protiv Singapura naši momci bili izraziti favoriti.
"Nadam se da ćemo pružiti maksimum i da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat", rekao je Nebojša Desnica, napadač reprezentacije Srbije.
Skromni, bez previše euforije u svojim redovima, naši reprezentativci predvođeni Guberinićem, odličnim napadačem Štokićem koji je briljirao protiv Čilea, stamenim Čičićem i Crnoglavcem, kao i lucidnim Čedomirom Tomčićem, naši momci su u drugom kolu deklasirali Singapur sa više nego ubedljivih 6:0 i na svom prvom nastupu na Svetskim prvenstvima izborili plasman u osminu finala.
Guberinić i Crnoglavac su po jednom pogađali mrežu Singapura, dok su Ivan Štokić i Čedomir Tomčić dali po dva gola. Naš tim je očekivao derbi meč za prvo mesto u grupi G sa selekcijom antuelnih svetskih i evropskih prvaka, Češkom.
"Naša očekivanja su velika, jer smo prošle godine na Evropskom prvenstvu u Kijevu, u oslabljenom sastavu odigrali jednu egal utakmicu sa njima, u utakmici u kojoj smo mogli i mi da pobedimo. Ove godine smo došli u mnogo jačem sastavu sa godinu dana iskustva, dobro smo se spremili, dobro ih na neki način skautirali", napominje Nebojša Desnica, reprezentativac Srbije u mini fudbalu.
Česi su bili favoriti na tom susretu trećeg kola grupe G protiv Srbije. 
"To je svetski prvak, nema potrebe trošiti reči o njihovom kvalitetu, jedino se nadam da ćemo pritupiti isto kao i na prethodnoj utakmici i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Veselin Guberinić, reprezentativac Srbije u mini fudbalu
 
Naši reprezentativci su protiv Čeha odlično počeli meč, rezultat je bio 2:2, a strelci za naš tim bili su Letić i Tomčić. Međutim, kapiten Čeha je potom stao na lakat našem golmanu Marku Dakoviću koji je zadobio ozbiljnu povredu, te je do kraja meča naš tim bio potpuno izbačen iz ritma.
Česi su slavili sa 4:2 i zauzeli prvo mesto u grupi, tako da će Srbija 8. oktobra u Pertu igrati derbi osmine finala sa najvećim favoritima, Brazilcima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.