Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u četvrtfinalu, "delfini" potopili i Rusiju

Reprezentacije Srbije savladala je Rusiju u meču drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u Barseloni - 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).

"Delfini" su, poslije rutinskog trijumfa nad Rumunijom na otvaranju (11:5), bez većih problema izašli na kraj i sa "Zbornajom" i već poslije dvije odigrane utakmice obezbijedili prvo mjesto, odnosno automatski se plasirali u četvrtinu finala i obezbijedili sebi više vremena za odmor.

Momci Dejana Savića posljednji susret u grupnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << fazi igraju u petak od 11 časova, kada će im rival biti selekcija Slovačke.

Nisu srpski momci previše zapinjali, odigrali su tačno onoliko koliko im je bilo potrebno, ali se mora istaći da su i Rusi odigrali veoma dobar duel, svakako najbolji u svim okršajima sa srpskom selekcijom.

Međutim, to je bilo dovoljno samo da se održe do poluvremena (6:5), da bi pitanje pobjednika i definitivno bilo riješeno u trećoj četvrtini kada Srbija pravi seriju od 3:0 i definitivno prelama meč u svoju korist.

Po dva gola postigli su kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović i Dušan Mandić, a u strijelce su se upisali i Duško Pijetlović, Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Nemanja Vico i Nikola Jakšić.

Ranije danas, u istoj grupi Rumunija je pobedila Slovačku 9:5.

Srpska selekcija po četvrti put uzastopno brani zlatnu medalju.

Vezana vijest: Srbija "potopila" Rumuniju na startu Evropskog prvenstva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

''Orlići'' razbijaju na Evrobasketu, sa ''plus 47'' u četvrtfinale!

Izvor: Sportske.net, 18.Jul.2018

Sjajna partija naše U20 reprezentacije na početku nokaut faze takmičenja Evropskog prvenstva u nemačkom Hemnicu...Posle tri pobede u grupnoj fazi takmičenja, nad Islandom, Italijom i Švedskom, U20 reprezentacija Srbije večeras je dodatno pojačala ritam i u meču osmine finala Evropskog prvenstva...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.