Srbija u četvrtfinalu: Deklasirani Slovenci

Izvor: BKTV News, 14.Avg.2018, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u četvrtfinalu: Deklasirani Slovenci

Orlići potvrdili kvalitet u odnosu na vršnjake iz Slovenije ubedljivim trijumfom

Muška kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2002. godine i mlađi, plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se održava u Novom Sadu. Izabranici selektora Vlade Vukoičića su u meču osmine finala ubedljivo savladali selekciju Slovenije, koja je samo u prvih nekoliko minuta pružala snažan otpor. Srpski kadeti su, uz pomoć bučne novosadske publike, odigrali do sada najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << utakmicu na šampionatu, a sve dileme oko pitanja pobednika rešili su već u prvom poluvremenu. Naš mladi tim je bio opušten i razigran, konačno je proradio i šut za tri poena, a uz veliku borbenost i nesebičnu igru uverljiva pobeda nije mogla da izmakne.

Protivnik reprezentacije Srbije u četvrtfinalu koje je na programu u sredu od 20:30 časova biće selekcija Francuske, koja je u osmini finala savladala Nemačku sa 83:56.

Нови Сад, ЕП У16, 1/8 финала: Србија – Словенија 88:63https://t.co/Pp2HNqsB7k#kss #reprezentacija #FIBAU16EUROPE pic.twitter.com/3TRvUZTF2T

Dosta promašaja i ishitrenih poteza obeležilo je početak meča. Nešto bolje se na samom startu snašla selekcija Srbije koja je povela sa 7:5 u petom minutu. Rival je uzvratio i sa dve trojke preokrenuo rezultat na 14:11. Srpski reprezentativci od tog trenutka kreću furiozno i preko Nikole Manojlovića, Matije Svetozarevića i sjajnog Stefana Agoča prvu četvrtinu rešavaju u svoju korist sa ubedljivih 26:17. Do dvocifrenog vođstva (31:19) tim selektora Vukoičića došao je u 12. minutu posle trojke Vojina Ivkovića. U istom ritmu nastavili su srpski kadeti i u finišu prvog poluvremena koje su okončali sa kapitlanom prednošću - 50:30.

Serijom 5:0 Slovenci su počeli drugo poluvreme i upozorili naše reprezentativce da opuštanja ne sme da bude. Rival je na sve načine pokušavao da se vrati u igru, ali posle dve trojke Nikole Manojlovića opalo im je samopouzdanje. Srbija je posle 30 minuta igre i dalje imala ogromnu prednost 66:48. Nisu se na tome zaustavili naši reprezentativci, želeli su da u velikom stilu završe utakmicu. Odličan je u poslednjem periodu bio Lazar Stefanović, dok su se svi ostali trudili da se ubedljivom pobedom zahvale novosadskoj publici na sjajnoj podršci.

Srbija - Slovenija 88:63 (26:17, 24:13, 16:18, 22:15)

Srbija: Ivković 5, Paunović 4, Manojlović 22, Agoč 15, Andrić 2, Stefanović 18, Svetozarević 4, Mušikić 6, Tarlać 4, Škobalj 6, Joksimović 2, Pavićević.

Slovenija: Ciani, Ivanković 1, U. Klavžar 12, Medved, Krmac 2, Tekavčič 7, Snoj 2, Fajfar 3, K. Klavžar 8, Frelih, Malovčić 19, Scuka 9.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.