Srbija sportska zemlja

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2009, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sportska zemlja

Beograđani su početkom jula shvatili koliki je značaj Univerzijade i koliko sport može da doprinese imidžu naše prestonice, ali i čitavog društva u očima brojnih stranaca, koji su bukvalno preplavili glavni grad. Da Studentske igre neće biti zaboravljene, potvrđuje najava tima zaljubljenika u sport, koji žele da ožive davno zaboravljenu ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Magazin Sport plus, zamišljen kao mesečni informator i vodič kroz sva sportska dešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Srbiji, od jeseni će pokušati da pruži ljubiteljima sporta sve ono što im je neophodno da budu u toku sa svim događajima u Beogradu, ali i ostalim gradovima naše zemlje.

Prema rečima Biljane Ivković, glavne urednice ovog magazina i osobe koja se već dokazala u oblasti sportskog menadžmenta, cilj čitavog projekta je stvaranje potpuno drugačijeg ambijenta u srpskom sportu. Osim najave događaja i objavljivanja rezultata sa svih važnijih takmičenja, magazin Sport plus će poseban akcenat staviti na mlade sportiste, čije vreme tek dolazi.

- Opšte je prihvaćen stav da je jedan od najvećih problema srpskog sporta sve manje interesovanje kod domaće javnosti. Naš zadatak je da našim znanjem i velikom željom za boljitak u ovom segmentu života damo svoj puni doprinos tako što ćemo svakog meseca raditi na povratku navijača na stadione, njihovoj edukaciji i, što je najvažnije, borbi protiv nasilja. Veliku pažnju posvetićemo talentima, sa akcentom na fudbal, kako bismo im pomogli da se što pre probiju na veliku scenu - kaže Biljana Ivković.

Magazin, čiji će prvi broj izaći na jesen, pratiće aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, ali i svih sportskih saveza.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.