Srbija sigurna protiv Britanije, korak do čela grupe

Izvor: N1 televizija, 05.Sep.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sigurna protiv Britanije, korak do čela grupe

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u Istanbulu u meču četvrtog kola Grupe D Evrobasketa Veliku Britaniju rezultatom 82:68.

Srbija je u dosadašnjem toku šampionata savladala Letoniju i Tursku, dok je izgubila od Rusije. Britanci su izgubili sva tri meča, od Letonije, Turske i Belgije, pa su u utakmicu ušli kao autsajderi.

Izabranicima selektora Đorđevića je pre utakmice stigla i dobra vest u vidu pobede Letonije protiv Rusije, pa je Srbija trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da savlada Britaniju i poslednjem kolu Belgiju. Da bi Srbija osvojila prvo mestu u grupi čekaće se i rezultati Letonije i Rusije.

U poslednjem kolu grupne faze 7. septembra Srbija igra protiv Belgije, Rusija protiv Velike Britanije, dok će rival Letonije biti Turska.

Tok meča: 

Za Srbiju meč počinju Bogdanović, Lučić, Birčević, Jović i Kuzmić, dok je petorka Britanije Okerefor, Klark, Marej, Nelson i Olaseni.

Prve poene na mečeve za Orlove postiže Ognjen Kuzmić sa linije za slobodna bacanja, dok izjednačava Nelson, a preokreće Okerefor. Priključuje se Jović trojkom, pa se nastavlja rezultatska klackalica na startu.

Uključuje se trojkom Birčević, zatim i Jović, dok do kraja četvrtine dvocifrenu razliku podižu Bogdanović, Štimac, Mačvan i Micić (25:14).

Druga četvrtina počinje trojkama na obe strane. Za Britance pogađaju Nelson i Džonson, dok na drugoj strani uzvraća Milan Mačvan (28:20). Srpski igrači nastavljaju sa trojkama, a ponovo je precizan Vasilije Micić (31:20), ali Britance održava u životu Luk Nelson i Tedi Okerefor.

Nove lake poene za Srbiju postiže Birčević, a sjajnom asistencijom Bogdanovića Marko Gudurić dolazi do prvih koševa.

Na 3:44 do kraja poluvremena trojku postiže i Geret Marej, košarkaš Glazgov Roksa, a nove poene upisuje i Danijel Klark, dok Đorđević uzima tajm-aut, kako bi zaustavio mini-seriju Britanije (39:34).

Srbija u laganom ritmu povećeva razliku, iako nije uspevala da se odlepi igra onoliko koliko joj je potrebno. Uz polaganja Mačvana i Štimca srpski košarkaši dolaze do 9 poena prednosti na poluvremenu (47:38).

Početkom drugog poluvremena reprezentacija Srbije dominira, pojačava ritam, te pravi seriju od 12:4, najviše zahvaljujući Joviću, Kuzmiću i Lučiću, dok britanski selektor Džo Pranti uzima tajm-aut kako bi zaustavio nalet Orlova (59:42).

Obe reprezentacije ne uspevaju da realizuju nekoliko napada, Bogdanović promašuje nekoliko šuteva, pa se bez igra bez pogodaka skoro dva minuta.

Okerefor prekida period bez poena, dok Mačvan uzvaća sigurno sa linije penala (61:44). Posle odličnog dodavanja Gudurić do sedmog poena dolazi Vladimir Štimac, dok Britanci samo uspevaju da do koša dođu posle prekršaja i šuteva sa linije za slobodna bacanja.

Do kraja četvrtine Britanci su uspeli da se koliko toliko približe, a Kajl Džonson za kraj trećeg dela igre pogađa za dva (65:55). Iako je Srbija imala i plus 19, u poslednjih deset minuta igre ulazi sa zalihom od deset poena prednosti.

Poslednjih 10 minuta počinju sa dva zakucavanja Kuzmića i Bogdanovića, a Ostrvljani novim tajm-autom pokušavaju da nešto učine. Srpska odbrana je međutim na mestu, a u napadu do laganog koša dolazi Bogdan Bogdanović (71:55).

 Vasa Micić na četiri minuta do kraja realizuje bacanja, a zatim i lepo proigrava Štimca, koji je do tog momenta došao do 9 poena (75:60).

Najbolji pojedinac u britanskoj ekipi Tedi Okerefor je iskoristio priliku za treću trojku na meču, uzvraća Bogdanović, a pod košem Srbije za dva poena Danijel Klark.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Rutinska pobjeda Srbije protiv Velike Britanije

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2017

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Veliku Britaniju u četvrtom meču grupne faze Evrobasketa 2017...Bio je ovo jako neobičan meč, u kojem su favoriti, košarkaši Srbije isprobali neke nove kombinacije u postavi, ali i zasluženo pobjedili...Konačan rezultat je bio 82 : 68.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.