Srbija sa pola gasa do trijumfa protiv Rusije

Izvor: Blic, 01.Sep.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sa pola gasa do trijumfa protiv Rusije

Vaterpolisti Srbije brzo su iza sebe ostavili neuspeh u prošlom kolu i vrlo lako su došli do pobede nad reprezentacijom Rusije 16:10 (7:2, 3:3, 1:1, 5:4).

"Delfini" su mnogo organizovanije i angažovanije ušli u meč i svu dilemu oko pobednika su rešili već u prvoj četvrtini.

Srpski tim je od početka duela bio rešen da se iskupi za poraz od Mađarske i u furioznom ritmu nakon prvih osam minuta već su vodili sa 7:2.

Druga četvrtina je počela mini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << serijom Rusa koji su smanjili prednost na tri gola, ali su se "delfini" brzo uozbiljili i vratili na pet razlike - 10:5. To je bio rezultat sa kojim se ušlo u treću četvrtinu, u kojoj su dominirale odbrane.

Prednost Srbije počela je da raste u poslednjih osam minuta igre, "delfini" su stigli i do osam golova razlike, ali su Rusi sa dva gola Alejničeva u finišu meča stigli do prihvatljivih 16:10.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Slobodan Nikić i Duško Pijetlović koji su postigli po tri pogotka.

Rusima je ovo bio treći poraz na prvenstvu koji je označio kraj njihovim nadama da će moći do četvrtfinala.

Sutra je na šampionatu slobodan dan, a u 4. kolu Srbija će u petak od 10 časova igrati protiv Makedonije.

3. kolo Evropskog prvenstva u vaterpolu

Zagreb - Bazen: Mladost

Srbija - Rusija 16:10 (7:2, 3:3, 1:1, 5:4)

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 2, Udovičić, Vapenski 1, Pijetlović 3, Nikić 3, Aleksić 2, Raden, Filipović 2, Prlainović 2, Mitrović 1, Pijetlović G.

Rusija: Dugin, Basik, Jurčik, Alejničev 2, Želtovski 1, Antipov 1, Kalturin, Stratan 3, Novoksenov, Zakirov 1, Lisunov 1, Agarkov 1, Rastorguev.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.