Srbija sa dva lica

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Maj.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija sa dva lica

Srbija je porazom od Argentine okončala južnoameričku turneju, ali su dve nedelje provedene na „zelenom kontinentu” sigurno bile od ogromne koristi našoj seniorskoj reprezentaciji, koja je, na kraju krajeva, ispunila cilj na startu Svetske lige.
Pobeda i poraz na gostovanju objektivno najkvalitetnijem protivniku u C grupi, zadovoljavajući su ishod i nagoveštaj ispunjenja planova, vezanih za plasman na finalni turnir u poljski Gdanjsk. Dve utakmice protiv Brazila i prva sa Argentinom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << odigrana u subotu, davali su razloga za optimizam, ali je poraz doživljen u nedelju spustio na zemlju naše najbolje odbojkaše.
Kako je rekao i selektor Kolaković posle utakmice, našoj reprezentaciji se obila o glavu „preterana sigurnost bez pokrića”, jer je drugi meč od starta krenuo naopako.
– Loše smo igrali, ušli smo u meč zadovoljni pobedom u prvoj utakmici. Otvorili smo susret sa četiri greške što je dokaz loše koncentracije. Nismo bili spremni za borbu i nismo imali strpljenja. Prilika je da iz ove dve utakmice naučimo da moramo da se borimo za svaku loptu, kao i da je vrlo teško igrati na rutinu koju nemamo – konstatovao je Kolaković.
Sigurni smo da će taj susret biti dobro analiziran već pred prve naredne treninge i da će odbojkaši Srbije izvući pouke iz, nažalost, svojih grešaka.
Logično, jači utisak sa gostovanja u Argentini je neočekivano ubedljiv poraz u drugom meču. Malo stvari je našim momcima polazilo za rukom u nedelju, Miloš Nikić, startni primač, razlog loše igre nalazi u opuštanju.
– Očekivali smo da će se ponoviti prva utakmica a nismo smeli sa takvim stavom da uđemo u drugi meč. Stalno smo hvatali priključak, pravili netipične greške, nismo uspevali završnice da igramo kako treba. Na kraju, treba biti zadovoljan ovom turnejom, imamo jednu pobedu na strani, putovanje je bilo dugo, ima tu i umora. Ipak je ovo početak takmičenja, ima još dosta utakmica – očekuje Nikić da će Srbija podizati kvalitet partija u narednim mečevima.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.