Srbija razbila Dominikansku Republiku – za polufinale protiv Amerikanaca

Izvor: B92, 06.Jul.2022, 21:37

Srbija razbila Dominikansku Republiku – za polufinale protiv Amerikanaca

Košarkaška reprezentacija Srbije do 17 godina pobedila je Dominikansku Republiku rezultatom 107:77.

Srbija je ovom pobedom ostvarila plasman u četvrtfinale gde će se sastati sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država.

Od samog početka utakmice bilo je jasno da je Srbija nadmoćniji rival. Samo u prvoj četvrtini je reprezentacija Dominikanske republike pružila otpor.

Od druge deonice Srbije se odlepljuje, dok Dominikanci gube priključak. Rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga je sve veća prednost reprezentacije Srbije koja je u jednom trenutku vodila i sa 32 poena razlike.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogoljub Marković sa 18 postignutih poena i devet skokova. Pratio ga je Filip Jović sa 16 poena. Zapažen učinak je imao i Ognjen Stanković koji je meč završio sa 12 poena, devet skokova i sedam asistencija.

Na drugoj strani najraspoloženiiji je bio Rodrigo Ajbar sa 30 poena.

Četvrtfinalni duel Srbije i SAD-a odigraće se u petak osmog jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kadeti košarkaši Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Izvor: Danas, 06.Jul.2022

Košarkaška reprezentacija Srbije do 17 godina pobedila je u osmini finala Svetskog prvenstva koje se igra u Španiji Dominikansku Republiku rezultatom 107:77. Srbija je ovom pobedom ostvarila plasman u četvrtfinale gde će se u petak sastati sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država koja je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.