Izvor: RTS, 02.Dec.2021, 05:36

Srbija protiv Kazahstana u borbi za polufinale Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Srbije boriće se sa selekcijom Kazahstana za mesto među četiri najbolje ekipe na Završnom turniru Dejvis Kupa. Duel u madridskoj Areni počinje u 16 časova, prvo će se igrati dva meča u singlu, dok će potom na teren dublovi dve reprezentacije. Kretanje rezultata sa tih mečeva možete pratiti na našem portalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Tenisere Srbije u Madridu očekuje duel sa selekcijom Kazahstana za plasman u polufinale Završnog turnira Dejvis kupa.

Srbija je u grupnoj fazi takmičenja imala polovičan uspeh - pobedu protiv Austrije i poraz od Nemačke, pa se među osam najboljih ekipa plasirala kao jedna od dve najbolje plasirane druge ekipe.
Srpski tim je do polufinala "pogurala" Rusija, koja je u vrlo neizvesnom meču savladala Španiju i tako eliminisala branioca trofeja i domaćina završnice takmičenja sa turnira.
Kazahstan je, s druge strane, osvojio prvo mesto u grupi, pobedama nad Švedskom i Kanadom, i pomalo neočekivano našao svoje mesto u četvrtfinalu.
Srbija igra svoje deveto četvrtfinale Dejvis kupa u poslednjih 11 godina, dok su Kazahstanci šesti put među osam najboljih svetskih selekcija u poslednjih 10 godina.
U srpskom taboru kažu da dobro poznaju protivnika, za kojeg smatraju da je najpotcenjenija ekipa u takmičenju.
Dve reprezentacije igrale su u martu 2016. godine u Beogradu, kada je, po starom formatu takmičenja, srpski tim odneo pobedu 3:2.
Izvesno je da će za Srbiju u singlu igrati najbolji teniser sveta Novak Đoković, kojem će protivnik biti najbolje plasirani kazahstanski teniser Aleksandar Bublik.

Pre njih na teren madridske dvorane će i "druge table" - za Kazahstan će igrati iskusni Mihail Kukuškin, dok još nije poznato ko će mu od srpskih igrača izaći na megdan.
Posle mečeva u singl konkurenciji, na programu je duel dublova, koji će odlučiti konačnog pobednika ako posle prva dva meča rezulta bude nerešen.
Ukoliko savlada ekipu Kazahstana, Srbija bi u polufinalu igrala protiv selekcije Hrvatske, koja je posle velike borbe u Torinu savladala Italiju 2:1.
Duel između Srbije i Kazahstana počinje od 16 časova, a kretanje rezultata sa sva tri meča u Madridu možete pratiti na našem portalu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.