Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2020, 23:50

Srbija pred ispadanjem u treću ligu

Posle remija sa Mađarskom samo teorija uz Orlove – 1:1

Posle dvostrukog kraha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija je nadomak ispadanja i iz Lige nacija B. Posle petog kola i dalje je vlasnik „fenjera“, nema i dalje nijednu pobedu i jednom nogom je već zakoračila u niži rang. Samo je prosta matematika, puka teorija, još drži u igri za opstanak uoči poslednjeg kola u sredu. Teorija kaže da Srbija mora da pobedi Rusiju, a da Mađarska savlada Tursku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Skromnu utakmicu odigrala je Srbija u Budimpešti protiv Mađarske, koja nije bila mnogo bolja, isto je odigrala slab meč, a na kraju su Orlovi odneli bod za Beograd – 1:1 (1:1). Ipak, bitna je razlika u utisku u tome što su Mađari od srede slavili plasman na Evropsko prvenstvo, pa meč koji su odigralo bez punog gasa njima može da se opravda.

Porazno zvuči: Srbija nema u 2020. godini nijednu pobedu u 90 minuta igre. A, nije igrala sa nekim evropskim alama. Rusija, Turska, Mađarska, Norveška, Škotska. Ostalo je još u sredu uveče da se odigra poslednji meč sa Rusijom, a onda sledi pauza do marta. Da se podvuče crta i vidi kako dalje, jer ovako – ne ide.

Posle utakmice sa Mađarskom jasno je da je Srbija u velikoj meri pročitana, da visoki presing donosi ogromne probleme našem timu u iznošenju lopte, u dolasku do sredine terena. Sa Aleksandrom Kolarovim u timu taj problem se nije tako video, jer je to bio njegov najbitniji zadatak i uspešno ga je odrađivao, ali bez njega, Srbija nema štopere kadre da sa lakoćom ponesu loptu i dobrim pasom raspoluti protivničku sredinu.

Škoti su presingom udavili Orlove, a velike probleme pravila im je i Mađarska od prvog minuta. Nije bilo igre, pasova, organizovanih akcija, lopta je previše puta kao panično nabijana na palac, sa nadom da će da padne negde gde treba i da će neko nešto da uradi s njom.

Takav srećan loz Srbija je izvukla u 17. minutu. Ristić je poslao dugu loptu na Jovića, koji je glavom spustio u prostor za Radonjića, a ovaj je upalio turbo pogon i u tri koraka preleteo ostatak terena do šesnaesterca Mađarske. Napravio je krilni napadač Marselja dar-mar, izbacio je rivale iz ležišta i rutinski poslao loptu u mrežu – 1:0! Kakvo prijatno iznenađenje!

Ali, gol nije doneo kvalitativni pomak i što se tiče igre Srbije. Štaviše, Mađari su dodatno pojačali pritisak i možda je srećna okolnost što je najbolji igrač rivalskog tima Dominik Soboslaj imao neku preteranu želju da postigne gol večeras, pa je tukao čim bi dobio loptu, bilo sa 35 ili sa 17 metara. I srećom, nije bio precizan.

No, kao da ga je dao u 39. minutu, jer je pasom zaledio srpsku odbranu, koja je samo pogledom pratila kako Kalmar dobija loptu, izlazi sam na Dmitrovića i lako poentira za 1:1. Gotovo isti gol kao što su ga Orlovi primili iz Turske: na punu, postavljenu odbranu dopustili su rivala da ih duplim pasom pretvori u drvene figure na zelenom polju.

Drugo poluvreme bilo je do poslednjih deset minuta dosadno. Srbija je umirila mađarske napade, ali sama nije uspela da stvori veliku šansu do samog finiša, kada je pritisla rivala, napravila dve ozbiljne šanse za Jovića, dok je kod treće Gaćinović izblokiran. Ostaje na kraju utisak da Orlovi imaju za čim da žale, čim su počeli jednostavnije i odlučnije da igraju, stvorili su najbolje prilike za gol.

Moglo se, na koncu, do pobede koja bi sačuvala nade u opstanak u Ligu B. Ovako, smeši nam se ponovo treći razred evropskog fudbala...

LIGA NACIJA B – 5. KOLO

GRUPA 3

Turska – Rusija 3:2 (2:1)

/Karaman 26, Under 32, Tosun 52p – Čerišev 11, Kuzjajev 57/

Mađarska – Srbija  1:1 (1:1)

/Kalmar 39 – Radonjić 17/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.