Srbija poražena od Francuske u Zagrebu

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija poražena od Francuske u Zagrebu

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Zagrebu od Francuske sa 39:30 (19:12) u meču drugog kola Grupe 1 druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj. Poslednji meč na prvenstvu naša selekcija igra 24. januara protiv Belorusije.
Svetski šampioni opravdali su ulogu favorita i, izuzev početnih 15 minuta, Srbiji nisu dozvolili ni jednog trenutka da se ponada da može napraviti veliko iznenađenje i doći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do prvih bodova u Zagrebu.

Francuzi su nametnuli brz tempo, pogađali iz svih pozicija i na kraju dali velikih 39 golova, što najbolje govori kakva je bila odbrana ekipe Jovice Cvetkovića, čije učešće je već ranije bilo lišeno većeg takmičarskog značaja.
Francuze je do trijumfa, kojim su došli na korak do polufinala EP, vodio Luka Karabatić sa sedam golova, njegov brat, rođeni Nišlija Nikola Karabatić, dao je četiri i praktično presedeo drugo poluvreme na klupi, dok je kod Srbije sedam puta pogodio Nemanja Zelenović, a jedan manje Petar Nenadić.

Poslednji meč na prvenstvu "orlovi" igraju u sredu protiv Belorusije sa početkom u 16 sati.
Tok meča u Zagrebu: 
19.39 – Kraj meča, Srbija – Francuska 30:39 (12:19). 
19.28 – Francuzi vode i posle dvadeset minuta igre u drugom poluvremenu sa 33:25. 
19.17 – Francuska posle prvih deset minuta u drugom poluvremenu vodi sa 26:18.
19.07 – Nastavljen meč u Zagrebu... 
18.52 – Francuska vodi protiv Srbije na poluvremenu sa 19:12. Neorganizovana igra u redovima naše reprezentacije rezultirala je visokom prednošću Francuza već posle trideset minuta igre. Protivnik lako stiže do našeg gola preko kontri. 
18.40 – Bolja igra Francuza rezultirala je njihovim vođstvom od 12:10 posle dvadeset minuta igre. 
18.28 – Naši rukometaši posle prvih deset minuta igre vode protiv Francuza sa 6:4. Mijailo Marsenić isključen već u prvom minutu zbog udaranja protivničkog igrača u lice.

18.15 – Počeo duel između Srbije i Francuske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Karabatići pokazali klasu, Francuzi razbili Srbiju

Izvor: B92, 22.Jan.2018

Rukometaši Srbije poraženi su od Francuske u trećem meču druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj sa 39:30. Najviše golova za Francuze su dali Luka Karabatić i Košeto, po sedam, a četiri je postigao Nikola Karabatić. U timu Srbije se istakao Nemanja Zelenović sa sedam golova, a gol manje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.