Srbija pobednik Evropske lige mladih u Danskoj

Izvor: RTS, 05.Okt.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobednik Evropske lige mladih u Danskoj

Mladi strelci Srbije osvojili su prvo mesto vazdušnom puškom u finalu prve Evropske lige mladih održanom u Helsingoru u Danskoj, savladavši sa 2:1 Hrvatsku.

Mešovita ekipa, u kojoj su bili Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće), Katarina Biserčić (Niš) i Borislav Mazinjanin (Policajac), završila je takmičenje bez poraza u konkurenciji šest selekcija podeljenih u dve grupe. U takmičenju u grupi (gađao je strelac protiv strelca na 40 dijabola za 75 minuta) Srbija je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svaladala Poljsku sa 2:1. Katarina Biserečić je imala 395 krugova, Dragana Todorović 392 (osvojile po poen) dok je Borslav Mazinjanin imao 381 krug. Poljska je pobedila Švedsku sa 2:1. U nastavaku, savladana je i Švedska sa 2:1 u veoma uzbudnjivom duelu:

"Dragana Todorović je sa 395 krugva osvojila poen, Borislav Mazinjanin je imao 384 kruga i izgubio je poen i odlučivao je ishod duela Katarine Biserčić", rekao je Goran Maksimović vođa srpske selekcije u Danskoj, i dodao "Imala je, na kraju, 389 krgova, istao kao i njena rivalka i gađale su tri dodatne „pobedničke" dijabole na pun krug. Obe su imale po tri centra, ukupno po 30 krugova i krenulo se u drugo raspucavanje, ovog puta na decimalu. Katarina Biserčić je bila sigurnija 10,3 - njena protivnica 10,2 kruga - i osvojili smo drugi bod i bez poraza završili trakmičenje u grupi na prvom mestu i plasirali se u finale!".

U drugoj grupi, u kojoj su bili Slovenija, Hrvatska i Mađarska, Hrvatska je sa dve pobede ušla u finale u kome je Srbija bila bolja sa 2:1 (Katarina Biserčić - Tanja Perec 394:387, Dragana Todorović - Filip Novoselac 396:382, Borislav Mazinjanin - Ticijano Suran 385:387) i pripao joj je prelazni pehar! U borbi za treće mesto Mađarska je pobedila Poljsku sa 2:1. U gađanju pištoljem, titulu je osvojila Španija, savladavši Poljsku sa 2:1, dok je bronzana medalja pripala Rusiji, koja je sa 3:0 pobedila Italiju.

"Nagrade su bile izuzetno vredne. Streljački savez Srbije dobio je vaučer za tri elektronske mete firme SIUS koje vrede svaka preko 4.000 evra, a Dragana Todorović za najbolji rezultat turnira do 396 krugova nagrađena je elktronskim uređajem za trening SKAT. Katarina Biserčić je sa 395 krugova bila najbolji strelac u grupi prvog dana. Svi reprezentativci dobili su kao nagradu i MP 3 plejere", istakao je Gorana Maksimović.

Ovo takmičenje, koje organizuje Evropska streljačka konfederacija - ESK okupilo je strelce od 14 do 18 godina koji imaju pravo učešća dogodine na prvim Olimpijskim igrama mladih u Singapuru.

Srbija je u Kovilovu bila domaćin  kvalifikacionog regionalno takmičenja za Istočnu Evropu u maju. Selekcija Srbije puškom osvojila je prvo mesto i sa Hrvatskom se plasirala za Dansku. Ekipa Srbije pištoljem je bila druga iza Rusije, izborila je prvo učešća, ali je SS Srbije nije prijavio.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.