Srbija pobedila Alžir, Španci deklasirali Poljake i poslali orlove na Olimpijske igre!

Izvor: Blic, 08.Apr.2012, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pobedila Alžir, Španci deklasirali Poljake i poslali "orlove" na Olimpijske igre!

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Alžira u odlučujućoj utakmici na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Alikanteu - 26:18. "Orlovi" su svoj posao pošteno odradili, kao i Španija koja je deklasirala Poljsku (33:22) i na taj način poslala selekciju Srbije na Olimpijske igre posle 12 godina!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Recept našeg nacionalnog tima zasnivao se na sjajnim odbranama Darka Stanića i prodorima Ivana Nikčevića na levom krilu.

Grubi faulovi "orlova” dozvoljavali su češkim sudijama da lagodno pokazuju dva minuta kada god za to postoje uslovi. Česte greške u probijanju viđene su sa obe strane, ali su ipak Alžirci ti koji su se posebno isticali u tome.

Dobra odbrana na čelu sa "ministrom odbrane” dozvoljavala je našim bekovima da naprave po koju grešku, jer nas nisu skupo koštale.

Moglo se primetiti u prvih pola sata da je trener na klupi Srbije Veselin Vuković rekao svojim izabranicima da ne žure i ne prave kontre, nego da spuste loptu na centralnom beku i krenu u napad razumnije i smirenije.

Alžirci nisu mogli da zaustave "gromove" poslate od strane Momira Rnića, što im je remetilo sistem 6-0, tako da su morali da menjaju shodno našoj formaciji. Na poluvreme se otišlo rezultatom 15:10 u korist Srbije.

Naši rukometaši su u drugom poluvremenu rutinski kontrolisali igru i laganim tempom povećavali razliku.

Odbrana Alžira nije znala sa koje bekovske pozicije seva, jer su reprezentativici Srbije sjajnom taktikom i dodavanjima zbunjivali posustale protivnike sa afričkog kontinenta.

Odbrana u sastavu Beljanski, Stojković i Ilić pokazivala je zavidan nivo veštine u 50. minutu kada je Srbija imala deset golova ralike - 24:14.

Naša selekcija je pokazala da je spremna da pokaže i na Olimpijskim igrama svoje umeće, jer veliki arsenal oružija koji poseduje naš selektor zaslužuje da se pokaže i na OI.

Alžirci su uspeli da iskoriste opuštenu igru Srbije i smanje vođstvo na "-8” i tako se oproste sa tri poraza na kvalifikacionom turniru.

U drugom meču u našoj kvalifikacionoj grupi Španci su odigrali za domaću publiku, a bogami i za Srbiju pošto su fenomenalnom igrom razmontirali reprezentaciju Poljske - 33:22.

Od samog početka meča i serije od 3:0 bilo je jasno da nema govora o puštanju Poljaka u taboru "crvene furije". Prednost je iz minuta u minut rasla da bi do poluvremena dostigla najviših 18:9.

Nisu posustajali Španci ni u drugom poluvremenu pošto su predvođeni golmanom Hombradosom potpuno zaustavili sjajne poljske bekove, a to se na kraju ogledalo i u konačnom rezultatu - 33:22.

Put u London su pored Španije i Srbije obezbedili Mađarska, Švedska, Island i Hrvatska. Na rukometnom turniru na OI još će igrati domaćin Velika Britanija, šampion sveta Francuska, Argentina, Južna Koreja, Tunis i šampion Evrope Danska.

Srbija - Alžir 26:18 (15:10)

Srbija: Stanić (14 odbrana), Marjanac, Šešum 3, Vujin 6, Nikčević 2, Kostadinović, Toskić 3, Ilić 1, Marković 2, Prodanović 1, Stojković 1, Rnić 3, Beljanski, Nenadić, Čutura 4, Stanković.

Alžir: Kerbuš (7 odbrana), Busmal, Ferad, Zuiai, Berkuš 3, Daud 2, Buriše, Rahim, Bultif 3, Bubaui, Kabaše 2, Čebur, Sudani, Benali 5, Gaceb, Mokrani 2, Čeih 1, Benmeni (1 odbrana)
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španci, hvala, Srbija na Olimpijadi!

Izvor: Sportal.rs, 08.Apr.2012

Srbija je na Olimpijskim igrama u Londonu! Rukometna reprezentacija Španije pobedila je Poljsku sa 33:22 (18:9) u utakmici 3.

Nastavak na Sportal.rs...

Španci poslali Srbiju u London

Izvor: Danas, 09.Apr.2012, 00:48

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Londonu nakon što je na kvalifikacionom turniru u Alikanteu zauzela drugo mesto iza selekcije Španije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.