Srbija po drugi put poražena od Hrvatske

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija po drugi put poražena od Hrvatske

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je i u drugom prijateljskom meču od selekcije Hrvatske, pošto je u Rijeci izgubila rezultatom 34:30 (16:14).

Izabranici Dejana Perića prikazali su mnogo bolju igru nego u prvom susretu u petak u Umagu, gdje su pretrpjeli debakl (35:28), ali nisu imali snage i koncentracije za revanš domaćinu, koji se priprema za učešće na prvenstvu svijeta u Kataru.

Najvećim dijelom meča vođena je velika i izjednačena borba, a hrvatski rukometaši >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bili su smireniji i sigurniji u završnici utakmice, pa su zasluženo došli do uspjeha.

Domaćina su do pobjede predvodili Štrlek sa šest i Duvnjak, Horvat i Čupić sa po pet golova, dok su u srpskom timu najefikasniji bili Momir Ilić sa osam i Marko Vujin sa šest.

Na poluvremenu utakmice u Rijeci za najbolje hrvatske rukometaše u 2014. godini proglašeni su Domagoj Duvnjak i Andrea Penezić, dok je priznanje za najboljeg trenera pripalo selektoru muške reprezentacije Slavku Goluži.

Reprezentacija Srbije priprema se za učešće na turniru u Norveškoj, od 15. do 19. januara, a prvu takmičarsku utakmicu imaće tek u aprilu, kada joj predstoji gostovanje na Islandu, u nastavku kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.