Srbija osvojila srebro u tekbolu

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 23:26

Srbija osvojila srebro u tekbolu

Srpski reprezentativci Maja Umićević i Nikola Mitro osvojili su srebrnu medalju u tekbolu.

Oni su u finalu Evropskih igara u Krakovu izgubili od mađarskog para Lee Vašaš i Balaža Kaca sa 0:2.

Tekbol je novi sport koji predstavlja mešavinu fudbala i stonog tenisa. Najbolje se opisuje kao stoni tenis sa fudbalskom loptom i korišćenjem tela umesto reketa. Igra se na zakrivljenom stolu za stoni tenis.

U tekbolu igrač može da udari loptu bilo kojim delom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tela osim rukama, zabranjeno je dodirnuti loptu istim delom tela dva puta uzastopno i dozvoljeno je najviše tri dodira pre nego što se lopta vrati.

Srpski tim je do finala ostvario pet pobeda, svih pet rezultatom 2:0, protiv Jermenije, Ukrajine, Hrvatske, Portugala i Poljske.



"Igrali smo kao pravi tim. Ovaj put, Mađari su bili bolji i zasluženo pobedili. Mi smo došli po medalju i ostvarili smo cilj. U polufinalnom meču sa Poljskom tenzija je bila velika, Poljaci su domaći tim, tako da je bilo vrlo teško igrati protiv njih, pogotovo što po prvi put igraju u ovoj kombinaciji, pa nismo znali šta da očekujemo, ali, srećom, sve je prošlo kako treba"
, rekla je Maja Umićević, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Njen timski kolega Nikola Mitro rekao je da je posle godina vrednog rada ostvaren veliki rezultat.

"Sa sva četiri kvalifikaciona turnira uzete su tri medalje. Mislim da su ekipe koje su osvojile medalje na ovom takmičenju to i zaslužile po svom kvalitetu i to baš ovim redom", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.